Blog

Tendințele PPC în 2022

Canopy • 14 ianuarie 2022

2022, here we go! Sunteți pregătiți? Am creat deja o tradiție ca la fiecare început de an să realizăm un articol cu tendințele anului ce a venit. Dacă este ceva sigur în marketing, promovare PPC și publicitate este că niciodată nu încetează să evolueze.

Google Search – Mădălina Morărescu

Automatizarea și excelența în Search 

Conform studiilor, 15% din căutările zilnice pe Google sunt căutări noi, comportamentul de căutare al consumatorilor fiind într-o continuă schimbare. Așadar, este imposibilă anticiparea tuturor căutărilor. În 2022, automatizarea ne va ajuta mai mult ca niciodată să înțelegem intenția din spatele unei căutări, astfel încât să ne atingem obiectivele. 

În 2022, excelența în Search se va baza pe 5 componente: măsurare (conversion tracking și data-driven attribution), automatizare (smart bidding), buget (corespunzător cu așteptările setate), acoperire (keywords relevante, DSA, audiențe) și creative de calitate (RSA și extensii). 

No more Expanded Text Ads

Începând cu 30 iunie 2022, anunțurile de tip Expanded Text Ads nu vor mai fi disponibile. Google va renunța la utilizarea acestui tip de anunț și încurajează folosirea anunțurilor de tip Responsive Search Ads. Acestea permit introducerea de până la 15 titluri și 4 descrieri, oferind un spectru mai larg de combinații în care anunțul se poate afișa. Noi recomandăm migrarea către RSA și experimentarea diverselor combinații, astfel încât conturile să nu aibă de suferit. În plus, putem utiliza chiar și pinuri, dacă dorim să afișăm un anumit titlu sau o anumită descriere într-una din primele trei poziții. Mai mult detalii aici.

Broad Match + Smart Bidding = ❤️

Dacă nu ai testat deja broad match alături de smart bidding, atunci te încurajăm să o faci. Din ce am testat până acum este o combinație de succes. 🙂 În plus, Google chiar recomandă utilizarea strategiilor de smart bidding în campaniile în care folosim cuvinte cheie cu match type broad. 

Search – un canal nelipsit

În 2022 Search rămâne, cu siguranță, un canal de bază. Cu toate că au apărut noi tipuri de campanii, cum ar fi Performance Max, care realizează un mix de plasamente pentru maximizarea rezultatelor, nu trebuie să renunțăm la anunțurile de tip Search. Acestea rămân foarte importante și nu trebuie să lipsească din cont. Ba mai mult, pentru cele mai bune rezultate în 2022, este recomandat să rulăm în paralel campanii Search alături de Performance Max. 

Google Display & Discovery – Denisa Deleanu & Ioana Brătilă

Display

În mod similar cu anii precedenți, anul 2022 nu se dezice, astfel încât campaniile de tip Display reprezintă o categorie esențială în strategia de marketing a fiecărui brand. 

Dacă anul 2020 ne-a luat pe nepregătite, multe business-uri fiind încă integral prezente în mediul fizic, în 2021 focusul s-a îndreptat pe zona de online, unde fiecare brand a încercat să își facă simțită prezența. Astfel, pentru creșterea vizibilității și a notorietății folosirea campaniilor de Display a jucat un rol important pentru orice companie. 

Anunțurile grafice sunt excelente pentru orice business, deoarece, prin utilizarea design-ului creativ, se poate capta atenția publicului țintă. Folosirea imaginilor de înaltă calitate, care transmit un mesaj puternic, pot convinge utilizatorii să ne acceseze site-ul.  În 2022, reclamele ce vor ieși în evidență sunt cele personalizate. Pentru aceasta, accentul se va pune mai ales pe reclamele de tip Responsive Display Ads. Acestea pot oferi o acoperire mai bună, simplificând în același timp procesul de creare, deoarece după încărcarea materialelor necesare, Google va genera automat combinații de anunțuri. 

În continuare, recomandăm ca orice strategie de marketing să includă campanii de Display, chiar dacă acestea nu aduc în mod direct conversii, scopul lor principal este să capteze trafic nou pentru business-ul nostru, dar și să mențină o relație apropiată cu publicul care deja a interacționat cu produsele sau serviciile noastre. 

NU UITA! Setarea corectă a audiențelor stă la baza reușitei oricărei campanii de Display. Fără o targetare corectă, există riscul ca anunțurile să se afișeze unor persoane cărora pur și simplu nu le pasă de ceea ce ai de oferit. Astfel, în orice strategie este recomandată folosirea audiențelor pentru trafic nou, dar și cele de remarketing, pentru a ajunge la cei care au interacționat în trecut cu business-ul tău. 

Discovery

2020 a fost un an al testelor în ceea ce privește campaniile de Discovery, datorită lansării acestora la finalul lui 2019. 

Anunțurile Discovery au apărut ca o completare a celor de tip Display, ele oferind experiențe mult mai personalizate. Acestea sunt disponibile pe telefoanele mobile și pe tablete. Campaniile Discovery folosesc strategii de licitare automate pentru a genera conversii la cel mai mic cost posibil și sunt utile în special pentru audiențe de tip remarketing, in-market și custom intent. 

Spre deosebire de Display, campaniile de Discovery sunt mai hibride, aducând vizibilitate, dar și conversii, acestea fiind principalele obiective pe care ar trebui să le ia în considerare orice e-commerce. O altă diferență între cele două tipuri de campanii, ar fi locul unde acestea se afișează. Fiind disponibile doar pe dispozitivele mobile, anunțurile de tip Discovery ne dau posibilitatea să ajungem până la 3 miliarde de oameni afișându-se în plasamente foarte populare: feedul Google Discover, feedul YouTube pentru mobil și în Gmail.

Nu ești încă convins dacă ar trebui să iei în considerare campaniile Discovery în strategia ta pentru 2022? Iată câteva dintre principalele beneficii ale acestora:

  • Anunțuri vizuale captivante – asemenea reclamelor din Facebook, Google oferă posibilitatea de a promova un produs sau un serviciu printr-o singură reclamă sau prin folosirea unui carusel de imagini care poate fi glisat.  Astfel, prin anunțul vizual, ai șansa de a spune o poveste și de a capta și implica mai bine publicul.
  • Reach ridicat – plasarea anunțurilor pe mai multe canale înseamnă mai multă acoperire, deci, mai multe șanse de a ajunge la potențiali clienți.
  • Automatizare – Google se ocupă de optimizare folosind inteligența artificială și învățarea automată. Aceasta înseamnă că pentru o campanie Discovery este necesar mai puțin timp pentru crearea acesteia, ea fiind și mai ușor de gestionat.

De ce ai nevoie pentru a crea o campanie Discovery?

După cum spuneam, Google folosește învățarea automată pentru a difuza cele mai bune combinații de titluri, descrieri și bannere pentru potențialii tăi clienți. Astfel, adăugând toate creativele recomandate, poți ajunge la peste 250 de combinații de elemente. Asigură-te că utilizezi doar imagini HD și că respecți regulile și politicile Google. Materialele respinse din cauza „calității scăzute” nu vor fi folosite, reducând șansele de performanță și reducând reach-ul.

Mai multe informații și tips&tricks găsești aici

Google Shopping – Oana Vasilica

Știm deja din ultimii ani cât de mult au evoluat campaniile de tip Shopping, că au devenit un must have pentru conturile de e-commerce. Dar ce ne așteaptă în 2022?

  • Performance Max sau Shopping Ads

Când credeam că nimic nu poate egala performanțele campaniilor Shopping, iată că intrăm în noul an cu un„competitor”, sau poate nu, pe măsură. Apariția campaniilor de tip Performance Max la finalul anului 2021 a generat destul de multe controverse după ce s-a ajuns la concluzia că acestea impactează rezultatele campaniilor Shopping. Astfel, ne aflăm în punctul în care trebuie să luăm unele decizii strategice care să aducă valoare.

Statisticile Google arată că Performance Max are prioritate în licitații în detrimentul campaniilor Shopping, fie că vorbim de Smart sau Standard Shopping. Așadar, acele conturi care vor începe să ruleze astfel de campanii vor observa scăderi ale rezultatelor din Shopping. Ce este de făcut? 

Am putea spune că atâta timp cât rezultatele sunt scalate, nu ar trebui să conteze de unde vin. Totuși, pentru că Performance Max este un produs nou, este recomandat ca în conturile unde Shopping Ads performează bine, campaniile de Performance Max să fie implementate fără feed de produse. Astfel, cele două nu vor face overlap în licitații, iar Shopping Ads va continua să fie eficient.

  • Focus pe Smart Shopping

Intrăm în noul an cu lecțiile învățate. De ce Smart și nu Standard? În primul rând, pentru că o campanie Smart se bazează pe machine learning, deci automatizare. În acest fel, lăsăm mecanismul Google să își facă treaba, să învețe comportamentul utilizatorilor și să îi identifice pe cei care sunt mai aproape de achiziție. În al doilea rând, acestea sunt mult mai ușor de implementat și optimizat, iar rezultatele sunt pe măsură.

  • Structură simplificată

Experiența anilor trecuți ne-a învățat că structura campaniilor Shopping este extrem de importantă. Indiferent că vorbim despre un business mic, cu un inventar redus de produse, fie că vorbim despre un cont mare, cu mii de produse listate în Merchant Center, bunele practici recomandă un set up cât mai clean, simplu, gândit pe termen lung, care să poată fi dezvoltat ulterior cât mai eficient. 

  • Analiză date

Și pentru că la punctul precedent am discutat despre dezvoltarea eficientă a campaniilor, este momentul să vedem și care sunt metricii pe care trebuie să îi urmărim. Atunci când vorbim de Shopping Ads, vorbim, fără dubii, de Performance Marketing, așa că este obligatoriu să ne raportăm la felul în care performează produsele la nivel de costuri și ROAS și să ținem cont de marja de profit. 

2022 se anunță a fi un an cu focus pe utilizatori, un an în care atenția noastră trebuie să se îndrepte către necesitățile lor și către oferirea unor experiențe cât mai complexe pentru aceștia. 

Analiza datelor ne va oferi pe de o parte un overview clar asupra userilor, a competiției, dar și a performanței contului.

YouTube & Video – Bianca Lohan & Andreea Goloiu

CTV is the answer for brand awareness and engagement and we are yet to experience the video’s power to influence!

Video-ul continuă să se faca resimțit și în 2022 prin tendința poveștilor de brand. 

Indiferent de modalitatea pentru care este folosit: brand awareness sau notorietatea brandului, product consideration sau prezentarea unor produse sau servicii, sau conversions pentru a convinge consumatorii să realizeze o acțiune după ce deja au interacționat cu site-ul tău, video-ul este de luat în calcul.

Nu uita! Youtube este al doilea cel mai mare motor de căutare! 

Un alt motiv pentru care video-ul este de luat în calcul este faptul că tehnologia se dezvoltă, iar posibilitatea de a interacționa cu reclamele brandului și pe Smart TV este din ce în ce mai pronunțată, astfel are loc fuzionare Youtube și TV. 

Plasamentele de tip TikTok, Instagram Reels, chiar și Facebook Videos reprezintă locul în care din ce în ce mai mulți utilizatori consumă din ce în ce mai mult conținut video. Video-ul este folosit de către utilizatori din industrii de la Horeca până la Construcții, Start-ups, și în continuare presupune locul în care îți poți face remarcat brandul sau produsul. Pe de altă parte, există sprijin și din partea rețelelor care investesc pentru a scoate în atenția utilizatorilor materialele video și încurajarea de a petrece mai mult timp vizionându-le. 

Exemple de produse în trend lansate de YouTube: 

  • Live Streaming
  • Live Shopping – astfel că funcția de cumpărături live va permite utilizatorilor să facă cumpărături din videoclipuri. Creatorii pot conecta magazinele la videoclipuri și, de asemenea, pot crea un eveniment pentru viitoarele fluxuri de cumpărături live.
  • YouTube Shorts – “short-form video has become a laboratory for new storytelling formats”.
  • Brand Lift – pentru a verifica impactul brandului tău asupra utilizatorilor.
  • Utilizează in-feed video for consideration, pentru a capta interes și o afișare mai extinsă.

Video For Action Who? 

Video for Action și Video for Action with Product Feed sunt frații mai mari sau, mai bine spus, înlocuitorii TrueView for Action, respectiv TrueView for Shopping.  Prin intermediul campaniilor de tip Video For Action with Product Feed, transformăm spațiul online într-o experiență interactivă, apropiată de experiența„la vitrină”, din offline. 

Cum funcționează Video For Action with Product Feed?

Pentru a înțelege cât mai bine conceptul, vom ilustra un exemplu actual. Avem o campanie de Winter Sales. Mai exact, o serie de produse reduse, într-o anumită perioadă dată. Ca material, avem video-ul de mai jos: 

https://youtu.be/Mey1ecRtA2o

Practic, este un video general, în cadrul căruia se menționează brand-ul și ideea principală a campaniei. Însă, cum aș putea veni cu un boost către utilizatorii care vor interacționa cu video-ul de mai sus și cum aș putea să îi duc mai aproape de momentul achiziției?

Simplu. Prin atașarea la nivel de campanie a feed-ului de produse. Acesta este același feed pe care îl folosim în campaniile Shopping. 

Dacă utilizatorul va interacționa cu video-ul de mai sus, advertiserii vor putea veni în completarea acestuia cu o serie de produse din interiorul acelei campanii. În cazul de față, campania mea este bazată pe produsele care intră la Winter Sales. Astfel, eu voi dori să mă afișez doar cu produsele care intră la promoție în această campanie. 

* Acest tip de afișare este disponibilă doar pe dispozitivele mobile.

Trebuie totuși să ținem cont, că un simplu colaj transformat în .mp4 nu presupune un video, pentru simplul motiv că utilizatorii au crescut standardele de acceptare, iar materialele și informațiile trebuie să fie calitative. Ce presupune asta pentru o strategie de promovare online? Video-ul tău trebuie să fie inovativ, creativ, amuzant, emoționant, trebuie să aducă un plus în piață și să se diferențieze față de competiție. 

La nivel de tips & tricks în campaniile de Youtube îți reamintim că:

  • ai nevoie de calitate vizuală, culori cu impact puternic și imagini curate;
  • un call to action clar, prezentarea ofertei și, în final, reamintirea utilizatorului de oferta sau produsul tău;
  • în perioadele importante din an, la nivel de business nu uita să crești CPM-ul în campaniile Video.

BONUS: pentru un video de calitate utilizează programe de editare video profesionale: Final Cut Pro, Adobe Premiere Pro, iMovie, Filmora9, WeVideo.

Performance Max –Claudia Grigore & Nicoleta Radu

Anul 2022 se anunță foarte promițător în ceea ce privește promovarea pe canalele Google. Performance Max este un nou tip de campanie bazat pe obiective care s-a lansat în luna Noiembrie a anului 2021. Acest tip de campanie ne permite să accesăm întregul inventar Google Ads dintr-o singură campanie. Campaniile Performance Max sunt concepute ca o completare pentru campaniile search care se bazează pe cuvinte cheie. Astfel, putem atrage mai mulți utilizatori care generează conversii pe toate canalele Google, cum ar fi YouTube, Display, Search, Discover, Gmail și Maps.

Campaniile Performance Max sporesc numărul conversiilor și valoarea acestora în funcție de obiectivele indicate prin optimizare în timp real, pe toate canalele, folosind Smart Bidding. Performance Max poate debloca noi segmente de clienți, la care poate că nu vă așteptați datorită faptului că Google înțelege în timp real intențiile și preferințele consumatorilor pe baza semnalelor de la public setate.

Performance Max este cea mai bună opțiune atunci când aveți obiective de marketing bine definite și când vă doriți maximizarea rezultatelor indiferent de canalul unde apar anunțurile. 

Deși este o campanie multi channel, Performance Max nu ar trebui să înlocuiască campaniile Search, ci ar trebui rulate în paralel pentru cele mai bune rezultate.

Best practice (1): Pentru magazinele online care rulează și Shopping Ads în paralel, recomandăm folosirea Performance Max pentru targetarea unui segment diferit de produse față de Shopping Ads (există un overlap între cele 2 campanii, iar campania Performance Max are prioritate de afișare în fața Shopping). 

Best practice (2): Având în vedere că Performance Max stabilește audiențele în mod automat, este recomandată alegerea conversion goals cu mare atenție și păstrarea doar acelor conversii importante pentru performanța business-ului. 

Noi deja testăm Performance Max și putem spune că rezultatele sunt pe măsura așteptărilor. 

Ilustrații, Animații și Motion Graphics – Elena Cazacu

Așa cum animația a câștigat și mai multă popularitate în advertising de când a început pandemia, atunci când aceasta era unicul tip de content mai accesibil de creat, se așteaptă o creștere continuă și în 2022. Anul trecut am avut ocazia să observăm motion graphics peste tot: pe websites, în reclamele de pe youtube, pe social media, etc. Nu mai este suficient să postezi un slide show de prezentare așa cum nivelul de competiție e din ce în ce mai mare, iar un video catchy te poate ajuta să te evidențiezi de mulțime. Animațiile cu siguranță atrag atenția și pot spune un mesaj foarte ușor, în câteva secunde. Nu mai e o poveste nouă că video is the king. It’s a must de mult.

Deși an de an tendințele se schimbă la nivel de stiluri, tehnici folosite, acestea pot fi ușor prevăzute. Atunci când alegi ce tip de video să incluzi în următoarea ta campanie, ai putea să ții cont de următoarele:

1. Format.
În articolul de anul trecut despre tendințele pentru 2021, am scris despre importanța includerii formatului Portrait, așa cum o bună parte din videouri sunt vizionate de pe telefon. Popularitatea Reels-urilor de pe Instagram și a videourilor de pe TikTok ne-a demonstrat încă odată acest lucru.
Loccitane, Yves Rocher CUE

2. Stil.
A. Ilustrații flat sau Animații.
E din ce în ce mai cool și recomandat să folosești ca și vizual de comunicare pentru brandul tău, grafică personalizată, care să fie în conformitate cu imaginea companiei, culorile și alte detalii grafice care să o reprezinte. Dacă vrei să te deosebești de mulțime, optează pentru o grafică creată de la zero, personalizate imaginii tale de brand, în locul elementelor de stock unde riști să folosești exact aceeași grafică ca și concurența sau să nu te diferențiezi de mulțime.

https://drive.google.com/drive/folders/1I96ubjW87d9SpvQSBkiAxhpZB60H_iEw?usp=sharing

B. Geometry.
Trendul de a include diverse forme geometrice nu este unul nou, dar este într-o continuă creștere în ultimii ani și din ce în ce mai abordat de brandurile îndrăznețe. Această stilistică oferă o creativitate mai mare, atât în grafica de design static, cât și în cea animată. Poți manipula în multe feluri cu niște forme abstracte, iar rezultatul poate fi unul pe cât se poate de impresionant.
Google, IBM

Alte imagini:

https://drive.google.com/drive/folders/1vZS5PCmYPa59bxb0BFUuKfsFzV3fWIsR?usp=sharing

C. Line Art.
Pentru brandurile a cărui stil este predominant unul minimalist, în trenduri se găsește și tipul de design Line Art. Comparativ cu ilustrațiile 2D sau grafica 3D care este mai aglomerată, acesta oferă un vizual mai clean, mai simplu și mai cuminte. Acest tip de minimalism poate fi destul de eye-catching datorită simplității, a faptului că nu există multă informație (elemente în bаckgorund, culori, texturi) și atunci poți acorda toată atenția întreg conținutului de pe imagine.

IKEA, Buymie, Nike

https://drive.google.com/drive/folders/1gJufUOYp3DiEP5Oc_gnZen8_XAJ_lpgu?usp=sharing


D. Paper Cutout & Collages
Un alt tip de artă digitalizată în ultimii ani, este cel de paper cutting și colajele. Acestea au un vibe foarte retro, ce te duce cu gândul la ziare, colaje, dar și foarte cool datorită mixului de elemente și a felului în care poate fi animat dinamic.
Life In Vogue, Northwestern Mutual,

3. Tehnica.
3D.
În ultimii ani e o creștere din ce în ce mai mare și pentru folosirea graficii 3D în advertising, ceea ce mai devreme era mai mult o tendință în filmele de lung metraj și în gaming. Aceasta poate fi și sub forma de imagini. Animații cool am distribuit în articolul de anul trecut.

https://drive.google.com/drive/folders/1UucietgqguGB-7YWYG0CEwwRNopAz3Y3?usp=sharing

Morphing.
Spoturile cu cut-uri între scene sunt clasice și will never go out of style, dar spoturile în care se folosește tehnica de morphing sunt next level în ale editării. Morphing-ul este o tehnică prin care o imagine se transformă gradual într-o altă imagine fără a fi foarte ușor sesizabil de ochiul liber. Practic, nu mai ai cut-uri, ci tranziții super cool între scene și, în final, o animație cu un flow smooth.
Hyatt,

Loop
Videourile în buclă sunt și ele populare pe social media. Captează atenția prin felul lor de a fi hipnotizante și le poți privi non stop.
Calm, 7Card

Back to ‘em Old Trends
Feelingul de Retro, 90’s back sunt în trend și în lumea animațiilor din advertising. Lo-fi e la fel de cool ca si grafica Hi-fi, cat și efectul de Grain și randarea videourilor în mai puține fps (frame per seconds).
Lify.ro, Asana,

Combinație de tehnici
2D si 3D
Sunt două extreme, ambele au limitările lor, dar și anumite avantaje, iar odată combinate se întâmplă un boom de creație.
https://drive.google.com/drive/folders/1zoMpipMlvWSg5N_G0EpUG0FvehsHgJwu?usp=sharing 

Western Union

4. Storytelling
L-am lăsat intenționat la final.

Acest video ar fi putut să fie un video simplu, care să prezinte direct specificațiile produsului. Da, ar fi fost varianta safe, comodă. Ar fi îndeplinit scopul de comunicare, dar ar fi lipsit necesarul de Storytelling. Ceea ce te lasă cu impresii la final, ceea ce o să te facă să îți amintești random de poveste, mai cu seamă de produs. Există un proverb care spune„Cei care spun poveștile, conduc lumea”. Oamenii adoră poveștile. Ei nu se atașează de obiecte/produsele pe care le vinzi fără să-i fi stârnit o emoție prin poveștile pe care le spui. Dacă te bucuri de o notorietate pe piață, nu ezita să fii mai îndrăzneț în felul în care comunici.

Smart Bidding – Daniela Andriescu

Începem anul spunând un bine meritat„La revedere Manual CPC” și sperăm că ați făcut deja migrarea către soluțiile automate de bidding puse la dispoziție de Google.

Modalitatea manuală de bidding nu ține pasul cu direcțiile de optimizare în care Google se îndreaptă, formate noi, device-uri sau audiențe. Prin urmare, soluțiile Smart Bidding sunt mult mai eficiente, folosind Machine Learning și adaptându-se foarte repede la comportamentul utilizatorilor, aducând cele mai bune rezultate într-un timp util.

Smart bidding-ul pune la dispoziția noastră toate modalitățile de atingere a obiectivelor, fie că vorbim despre un Reach mai mare sau despre creșterea numărului de conversii în site. Practic, prin intermediul strategiilor automate de bidding ajungem mai rapid la utilizatorii care fac parte din publicul nostru țintă.

Sursa screen shot aici.

Dacă în 2021 Google a anunțat că renunță la  modalitățile de bidding Target ROAS și Target CPA și a început migrarea către  Maximize Conversions și Maximize Conversion Value, ne așteptăm ca în 2022 să întâlnim updates ale modalităților automate de bidding, astfel încât parcursul utilizatorilor în mediul online să fie și mai bine definit, iar campaniile să devină și mai orientate către rezultate.

Stați fără griji însă, odată ce migrarea va fi finală, campaniile nu ar trebui sa fie impactate în mod negativ.

Pe lângă suita de campanii care deja folosesc Machine Learning, precum Smart Shopping dar și noul produs – Performance Max, ne așteptăm ca 2022 să vină cu o doză în plus de automatizări, atât la nivelul campaniilor, cât și la nivelul strategiilor de licitare.

Așadar, dacă până în prezent nu ai avut curaj să testezi strategiile automate de licitare, prinde curaj în 2022, ai putea fi surprins!

Facebook & Instagram Ads – Alexandra Brătescu & Beatrice Păun

Mai este Facebook Ads inclus în strategia ta de marketing din 2022?

Când vine vorba de utilitatea Facebook și Instagram Ads pentru promovarea în 2022, răspunsul este un DA clar! 

  • Diferența de engagement dintre Facebook și Instagram continuă să se mărească. Utilizatorii interacționează mult mai mult cu videoclipurile live decât cu formatele de conținut tradiționale. 
  • Cea mai importantă tendință Facebook Ads este creșterea costurilor și scăderea acoperirii, ceea ce ne creează dificultăți. Pentru a profita la maximum de bugete, este esențial să targetăm cu mesaje potrivite, clienții potriviți la momentul potrivit.
  • Pentru a obține rezultate mai bune cu Facebook Ads, este imperios necesar să ne focusăm pe crearea de reclame și conținut care să rezoneze cu publicul țintă și să răspundă nevoilor acestora. Pentru a face acest lucru, este esențial să ne cunoaștem clienții ideali în profunzime și să știm ce așteaptă aceștia de la interacțiunile lor cu brandurile de pe rețelele sociale.

Cu toate că anul 2021 a fost ușor tumultuos pentru advertiseri datorită noilor politici iOS 14, bugetul investit în reclame a crescut față de anul trecut. Și în 2022 platforma rămâne la fel de importantă, însă pentru a fi competitive și a-și permite costurile/click și CPM-urile mai mari, companiile trebuie să își adapteze puțin stilul de promovare la noile reguli. Mobile first, cu mult conținut video, mesaje personalizate și targetări & plasamente cât mai broad.

Pinterest Ads – Ana Dragomir & Marina Amariei

Pinterest Ads – un canal important de promovare în 2022

Deși puțini iau în considerare să se promoveze pe acest canal, Pinterest are deja peste 459 de milioane de utilizatori activi de pe întreg globul, conform ultimelor date. Ca o comparație, în 2019 Pinterest aduna undeva la 169 milioane de utilizatori la nivel global. 

În 2019, publicul era preponderent feminin (90% din utilizatori erau femei), însă acest lucru începe să se schimbe de la an la an, iar ultimele date arată că 60% dintre publicul global este reprezentat de femei. De asemenea, în ianuarie 2021 se situează pe locul pe locul 14 ca mărime în raport cu celelalte platforme de social media. 

 Statistici audiență Pinterest

În România, platforma are peste 4 milioane de utilizatori (conform statistica.com) iar numărul lor este în continuă creștere, urmând trendul global. De asemenea, din 2019 platforma este deschisă pentru advertising,  

Previziuni utilizatori Pinterest din România în perioada 2017-2025 (în milioane)

Pentru aceea care nu au accesat măcar din curiozitate acest canal, Pinterest este o sursă inepuizabilă de inspirație. De la fashion, amenajări interioare, design grafic și vestimentar, gastronomie, diy, îți poți găsi inspirația. Iar dacă îți imaginezi că doar pentru atât este acest canal, Pinterest anunță că este în continuă expansiune și își propune obiective mărețe an de an, ceea ce înseamnă că acesta va deveni mai mult decât un canal de inspirație.

Notabil pentru acest canal, este că 97% dintre cele mai populare căutări pe Pinterest nu menționează niciun brand, ceea ce înseamnă că utilizatorii sunt pregătiți să descopere branduri noi, făcând acest canal ideal pentru promovarea produselor și a serviciilor. De menționat pentru advertiserii care vor să adauge acest canal în planul lor de marketing este reach-ul estimat pentru România în anul 2021: peste 1,3 milioane.  

De asemenea, profilul audienței este unul variat și acoperă toate palierele de vârstă. 

Dacă vorbim din punct de vedere al avantajelor promovării pe acest canal de social media, business-urile trebuie să țină cont că vor avea următoarele beneficii:

  • este o sursă nouă de trafic către site-ul tău;
  • costuri mult mai mici de promovare comparativ cu canalele tradiționale (Facebook și Google) datorită faptului că este un canal relativ nou de promovare în România;
  • audiențe noi la care încă nu ai avut acces care au interese solid create;
  • politici de promovare mai puțin restrictive comparativ cu celelalte canale;
  • prezență în mintea consumatorului tocmai pentru că te-a văzut prezent când căuta să se inspire;
  • 87% din utilizatori sunt înclinați să achiziționeze produsul tău doar pentru că l-au văzut pe Pinterest,

În ceea ce privesc trendurile anului 2022, Pinterest a publicat predicțiile pentru anul următor, printre acestea se numără:

  • Travel: în 2022 cele mai memorabile aventuri vor avea loc după apusul soarelui (Night moves). În anul următor, oamenii vor să evadeze în locuri frumoase, astfel interesul va crește pentru stațiuni și pachete all-inclusive (The last resort).
  • Beauty & Fashion: în 2022 extravaganța va atinge un nou nivel în ceea ce privește look-ul lor: Be jewelled, Nailscapes, Rebel cuts; dar și în ceea ce privește îmbrăcămintea: Dopamine dressing, Oh my goth.
  • Wellbeing: 2022 va fi despre emoție, energie și iubire, astfel aceste subiecte vor prinde amploare: Emotional escape rooms, Energy healing, Relation-tips.
  • Celebration: în 2022 oamenii vor profita de orice ocazie pentru a sărbători (Altbashes).
  • Home: în ceea ce privește design-ul interior, în 2022 oamenii vor investi în piese de mobilier curbate (Curve Appeal), se vor inspira din cultura Greciei Antice (Hellenistic revival), vor include mai multe plante în casa lor (Biophilic design), iar luxul va fi prezent în orice colț al casei (Limitless luxe).

În anul 2022, fă pasul cel mare și promovează-te cu ajutorul canalului Pinterest și vei avea numai de câștigat. 

TikTok Ads – Cristina Purel & Crina Raia

Aplicația TikTok a devenit, în ultimii doi ani, un pilon in strategiile de marketing ale companiilor. Bazându-se pe video-uri scurte, aceasta a reușit să devină o sursă de noi influenceri, de conținut  generat de utilizatori și, bineînteles, de trenduri.

Având o audiența largă, majoritatea tinerilor fiind activi pe aceasta rețea de socializare, TikTok a devenit o platformă profitabilă pentru companii. Întrucât 2020 a fost anul în care ne-am petrecut majoritatea zilelor acasă, popularitatea aplicației a explodat, la fel si oportunitățile de marketing.

În România, statisticile ne prezintă că peste 76% persoanelor ce utilizează activ TikTok au peste 18 ani și petrec în medie o oră pe zi pe această platformă.

De asemenea, s-a observat un trend ascendent al căutărilor cuvântului “TikTok”, în 2021, lucru ce denotă interesul publicului pentru această platformă. Astfel că, TikTok devine în anul 2022 o platformă ce nu trebuie să lipsească din strategiile de marketing.

Ceea ce iese în evidență la audiența aplicației TikTok, comparativ cu celelalte canale de promovare, este nivelul foarte ridicat de engagement, 90% din audiența mai tânără verifică de mai multe ori aplicația pe zi. Astfel că, TikTok garantează reach mare și număr ridicat de impresii.

Platforma TikTok ne pune la dispoziție diferite formate de ad-uri, fiecare având particularitățile lui:

  • TopViewAds – este ca un videoclip TikTok normal care apare la începutul paginii For You Page (FYP) (în primele câteva secunde). Aceste videoclipuri, cu o durată de până la 60 de secunde, permit business-ului să-și implice publicul în cel mai atrăgător mod.
  • BrandTakeover – imediat după deschiderea aplicației, chiar înainte de a intra pe pagina For You Page FYP, apare un scurt anunț. Acest anunț poate fi o imagine statica afișată timp de 3 secunde sau un videoclip fără sunet de 3-5 secunde. Acest tip de ad este de mare ajutor pentru obiectivul de brand awareness.
  • In Feed Ads – aceste ad-uri sunt videoclipuri de 60 de secunde care sunt afișate utilizatorului în timp ce acesta se uită pe For You Page în fiecare zi. Când apare acest anunț, ar putea fi confundat cu un videoclip obișnuit creat de un utilizator. Se îmbină în feed, la fel ca reclamele Facebook și Instagram. Deoarece aplicația este plasată între videoclipurile FYP, trebuie să fie extrem de eficientă și imediat captivantă, pentru a atrage atenția utilizatorului în primele câteva secunde.
  • Branded Hashtag Challenge –  acestea urmăresc să atingă un nivel mult mai profund de implicare cu publicul. Acest lucru se datorează faptului că încurajează utilizatorii să participe la crearea de conținut sub umbrela mărcii.
  • Branded Effect – brandurile pot crea stickere, efecte speciale și filtre. Acestea ajută brandul să urmărească o implicare mai mare a utilizatorilor și sunt utilizate în conținutul generat de utilizatori.

În ceea ce privește conținutul plătit pe TikTok, există câteva bune practici ce ar trebui luate în considerare:

  • Filmarea specială pentru TikTok – găsirea unui echilibru între un conținut autentic și conținut special pentru reclame Tik Tok. Se recomandă ca filmarea să fie făcută vertical pentru a captura 100% spațiul pe ecran atunci când este vizionat de audiență.
  • Content de 12-15 secunde – un videoclip ar trebui să fie atât de lung cât este interesant, 12-15 secunde fiind recomandat ca timp optim de rulare bazat pe durata de atenție al utilizatorului.
  • Utilizarea unui sunet captant – creare unui conținut ce are ca și element cheie sunetul (melodii, etc.)
  • Suprapunere concisă și text informativ – utilizarea de captions pentru a oferi context publicului despre ceea ce e vorba sau despre ceea ce trebuie să facă.
  • Includerea unui call to action puternic sau a unei oferte – Folosirea unui call to action pentru a spune publicului ce doriți să facă, indiferent dacă este vorba de „cumpărați acum”, „vezi site”, „aflați mai multe” sau alte acțiuni.

Implementarea campaniilor pe Tik Tok:

Focusul pe TikTok poate fi îndreptat către awareness, consideration sau conversii. 

Pe Awareness putem crea campanii de Reach – Afișări, reclamele din campaniile dvs. urmând să se afișeze la cât mai multe persoane.

Pe partea de Consideration putem crea campanii focusate pe:

  • trafic: algoritmul identificând persoanele care sunt cele mai predispuse pentru a da click pe reclama dvs; 
  • app – instal: reclama dvs va fi distribuită către persoanele care sunt predispuse să instaleze o aplicație; 
  • video: distribuie reclama către un număr cât mai mare de persoane. 

Pentru campaniile de Conversii, distribuirea reclamelor din campaniile dvs. va fi efectuată către toate persoanele care sunt predispuse spre a face o achiziție. 

Când vorbim de targetare, această platformă îți oferă doar posibilitatea de a targeta doar broad, pe toată România. Momentan, încă nu se pot face targetări mai nișate pe județe sau orașe.

În ceea ce privește bugetul: Reclamele pe TikTok trebuie să aibă un buget minim investit de 50$/zi setat per campanie, cu un minim spent de 20$ per reclamă. De asemenea, platforma oferă și bonusuri de bun venit. Suma este în valoare de 2000$, aceștia urmând să îți fie acordați treptat, o primă sumă o primești la deschiderea contului și în funcție de îndeplinirea anumitor criterii, ți se vor aloca și restul de bani.

Detaliile tehnice pe care trebuie să le avem în vedere atunci când dorim să începem promovarea brandului pe TikTok sunt:

  • Video în formatul: MP4, mov, mpeg, Avi sau gif.
  • Video realizat din fotografii statice.
  • Formate: 16:9 , 1: 1 , 1: 16.
  • Durata acestora trebuie să fie cuprinsă între 5 și 60 de secunde.

Cum ne dăm seama dacă Business-ul nostru se pretează pentru această platformă?

Pentru a începe promovarea pe TikTok, trebuie să avem clarificate niște aspecte ce ne vor ajuta să conturăm o strategie pentru business-ul nostru, acestea fiind:

Audiența: pe aceasta platformă întâlnim un public extrem de variat. În acest caz, trebuie să identificăm dacă segmentul de vârstă căruia ne adresăm în general își petrece timpul pe această platformă. 

Aici trebuie menționat că deși toată lumea crede ca principalul public țintă sunt tinerii, din punct de vedere statistic lucrurile stau puțin diferit și aici am să las imaginea să vorbească în locul meu.

Produsul: în ceea ce privește produsul, acesta trebuie să prezinte interes publicului țintă identificat și să se poată realiza materiale video creative care să capteze și să rămână în mintea consumatorului.

Conținutul: majoritatea postărilor de pe această platformă sunt clipurile video în care se cântă, se dansează sau se vorbește despre un anumit subiect de interes. Acum trebuie să identificăm dacă vom reuși să ne integrăm într-un mod cât mai natural în acest loc. O recomandare aici ar fi asocierea cu personalități care au deja strânsă o mică comunitate și care știu cum să realizeze un conținut care să impacteze publicul țintă. De asemenea, trebuie să avem și o calitate bună a clipului video.

Transferul de imagine: varietatea de clipuri și teme abordate pe Tik Tok este extrem de mare, de la clipuri video cu pisici în diferite ipostaze amuzante, la recenzii de cărți, la review-uri pentru produse, până la medici dermatologi care educă tinerii. Dar, partea mai puțin fericită, este că aici se postează și clipuri în care se folosește un limbaj vulgar sau un conținut video aflat la limita decenței. Înainte de a începe o promovare pe această platformă, trebuie sa ne gândim foarte bine dacă suntem dispuși să fim asociați cu TikTok-ul, dacă brand trust-ul nu va avea de suferit și dacă este profitabil pentru afacerea dvs. 

Un lucru este evident, posibilitatea de interacțiune a publicului cu brandul pe acest canal,este uriașă și fiind încă o platformă unde nu sunt prezente foarte multe branduri, comparativ cu Google sau Facebook, costurile pe interacțiune sunt încă scăzute (CPC mediu de 0,07 Euro și un CPV cu o valoare medie de 0.24 Euro)  dar rămâne o provocare, și anume, cum transformăm aceste interacțiuni în conversii. 

Huawei Ads – Dragoș Szabo

HUAWEI Ads este o platformă de marketing, concepută pentru dispozitivele HUAWEI. Această platformă oferă o gamă largă de formate de anunțuri pe canale de afișare și de căutare, inclusiv reclame native, bannere, video și reclame cu recompensă, pentru peste 700 de milioane de utilizatori de dispozitive HUAWEI din întreaga lume. Mai multe detalii aici.

Top Avantaje Huawei Ads

Direcționare precisă

HUAWEI Ads oferă cea mai bună modalitate de a ajunge la dispozitivele HUAWEI de pe piață. Având în vedere că un segment mare de consumatori se bazează acum pe AppGallery ca magazin de aplicații, Huawei Ads oferă șansa de a ajunge la un public neexploatat. Huawei Ads oferă o modalitate de a ajunge la publicul dorit, centrată pe confidențialitate și pe rezultate.

Plasări de reclame

Cu 4 tipuri de resurse de trafic, platforma HUAWEI Ads oferă modalități unice de a ajunge la consumatori. Poți viza destinații de plasare direct pe dispozitivele HUAWEI, precum și destinații de plasare râvnite în AppGallery. Primești la dispoziție surse mari de inventar de afișare în cadrul a 20 de aplicații HUAWEI și mii de aplicații terță parte. 

Rezultate de performanță

HUAWEI Ads oferă mai multe tipuri de strategi de licitare, cu un accent deosebit pe conversii. Cu instrumente precum Smart Bidding și Smart Banner, rata de conversie este îmbunătățită, iar rentabilitatea investiției este maximizată. Mai multe detalii aici.

First-Party Data Audience

Așteptările userilor pentru confidențialitatea datelor sunt în creștere la scară globală, iar acest lucru a dus la schimbări ale ecosistemului de măsurare din digital marketing cauzate de:

  1. Browsere care blochează cookie-urile;
  2. Restricții ale unor dispozitive mobile (update-ul iOS14);
  3. GDPR, etc.

În urma tuturor acestor modificări și a comportamentului de navigare complex al utilizatorilor, a devenit din ce în ce mai greu pentru platformele de advertising să înregistreze conversiile.

Acest aspect este important pentru performanță digitală, deoarece așa cum știm, unul din cele mai mari avantaje al promovării online este măsurabilitatea.

HUAWEI Ads generează o lume „fără cookie-uri” în 2022

Huawei Ads se concentrează asupra listelor de audiență first-party data, retargetarea userilor se face pe baza datelor de engagement din aplicații, ceea ce oferă o targetarea foarte precisă și o performanță mai bună.

Huawei Ads Benchmark

Observăm un benchmark foarte bun pentru România, CPM 1.6RON, CPC 0.09RON, AVG CTR 2.83%, Display CPI 0.79RON, App gallery CPD 1.14RON

Social Media – Ștefania Mititicăi & Mihaela Râtan

Nu mai este o noutate că încă de la începutul pandemiei, obiceiul consumatorilor s-a schimbat foarte mult. Conform unui raport publicat de Hootsuite, rețelele de socializare reprezintă astăzi al doilea cel mai important canal de vânzare pentru segmentul de vârstă 25+, și dacă analizăm utilizatorii cuprinși între 16 și 24 de ani, rețelele sociale se clasează pe primul loc, chiar mai sus decât motoarele de căutare.  

Ceea ce înseamnă, că tinerii cumpără din social media. Și aleg acele branduri care le oferă o experiență. 

Content Marketing 

Conform celui mai recent raport de marketing B2B al Content Marketing Institute, în 2021, 43% dintre agențiile de marketing au înregistrat creșteri ale bugetului de marketing de conținut, iar 66% prezic că această creștere se va menține și în 2022. 

Conținutul valoros, de calitate și relevant este cel mai căutat. Oamenii urmăresc acele branduri care le aduc un plus de valoare vieții și care sunt autentice. Așa că, be true! 

Conținutul VIDEO 

Și în 2022, conținutul video va rămâne în continuare în topul preferințelor consumatorilor de Social Media. Fie că vorbim despre reels-uri pe Instagram sau clipuri video pe TikTok, acest tip de conținut este cel mai iubit de către public. 

Marketing on TikTok vs. Instagram Reels | Perfect Search

Twitter, TikTok și NFT în aceeași frază? 

Da. Twitter, a declarat că platforma de micro-blogging lucrează la o nouă funcție care va permite utilizatorilor să importe colecții NFT din portofelele utilizatorilor digitale. 

Pe 28 septembrie, TikTok a dezvăluit că lansează o colecție NFT inspirată de creatorii săi de top, precum: Lil Nas X, Bella Poarch, Curtis Roach și alții. NFT-urile vor fi lansate pe rețeaua Ethereum.

TikTok va lansa NFT-uri în luna octombrie • Betanova

Micro-Influenceri

Un alt trend care a luat amploare în 2021, este conceptul de micro-influencer. Brandurile au înțeles că nu nr. de like-uri contează, ci relevanța. Așa că s-au îndreptat și către micro-infleunceri, pentru că relevanța persoanelor care îi urmăresc pe aceștia este mult mai mare decât a unui influencer mare. 

Social selling direct din Pinterest, Facebook, Instagram?

Yep! Suntem cu toții conștienți că suntem influențați de produsele pe care le vedem pe social media, însă, dacă ești nevoit să părăsești aplicația, să intri pe alt site, să cauți produsul respectiv, deja jumătate din interes s-a dus pe apa sâmbetei. Astfel, achizițiile din aplicații sunt din ce în ce mai căutate. Recent, Pinterest, dar nu numai, a introdus o opțiune prin care poți cumpăra un produs, fără să părăsești aplicația.

Build a community! 

Lăsând la o parte vânzările, ROI, cifrele de afaceri etc, we need to focus on our community more! Crează o comunitate puternică în jurul brandului tău! Fă oamenii să își dorească și să aștepte să mai postezi ceva, să interacționeze cu postările tale, să aibă încredere în tine construind o relație puternică cu ei.

Google Analytics – Alexandru Seinedin

În ultimele luni, discuțiile din mediul online se axează pe viitor, fie că e vorba de metaverse, fie de alte elemente din sfera digitală. Pentru oamenii de marketing și cei care folosesc instrumentele Google, o bucată de viitor este deja aici. Google Analytics este utilizat pentru a măsura performanțele site-urilor și aplicațiilor noastre, dar se apropie timpul să ne ducem strategiile la un nou nivel, prin integrarea versiunii noi: Google Analytics 4.

Cu bune, cu rele, versiunea anterioară, anume Universal Analytics, ne-a fost alături timp de 10 ani, iar acum se apropie de sfârșitul ciclului său de viață. Noile proprietăți folosesc deja Analytics 4 ca versiune default, iar Google va începe să elimine treptat UA pentru utilizatorii Enterprise începând cu 2022 și probabil vor urma și alții.

Așadar, noi vedem Google Analytics 4 drept un pionier în viitorul marketingului digital, iar pentru a te convinge și pe tine, am adunat 4 motive pentru care e timpul să te apuci de migrare sau de implementarea în paralel cu UA.

  1. Înțelegere mai bună a interacțiunii 

Acum, mai mult ca oricând, avem posibilitatea de a înțelege cum interacționează audiența noastră cu site-urile și aplicațiile pe care le deținem. Deși nu mai regăsim Bounce Rate în versiunea nouă de analytics, adică procentajul de vizitatori care intră pe site și ies fără să facă vreo acțiune, urmașul acestui metric sunt sesiunile engaged. Google Analytics 4 consideră o sesiune drept engaged atunci când durata ei este de cel puțin 10 secunde, conține minim un eveniment de conversie (i.e: purchase, sign-up etc.) sau implică cel puțin două vizualizări de pagină.

Dacă în Universal Analytics ne era imposibil să urmărim cu atenție comportamentul consumatorului fără a scrie linii extensive de cod, GA4 ne permite să facem acest lucru simplu și direct din platformă, prin Enhanced Measurement Events. De exemplu, evenimentul de scroll ne ajută să înțelegem dacă articolele noastre sunt îndeajuns de relevante pentru a fi citite integral, iar view_search_results ne permite să observăm cele mai populare căutări din site;

  1. Înapoi la pâlnia de marketing

Interfața cu care interacționăm cel mai des în Google Analytics 4 este cea pentru raportare. Ea reprezintă un Life Cycle și este împărțită în patru categorii potrivite unui customer journey: Acquisition, Engagement, Monetization și Retention

Astfel, ne este mai simplu să urmărim cum se comportă consumatorii pe care îi targetăm de-a lungul pâlniei de marketing și să extragem insights care ne pot ajuta la îmbunătățirea strategiei. Spre exemplu, rapoartele despre achiziție și engagement ne pot indica care campanii atrag traficul pe care-l dorim și care conținut le oferă mai multă valoare consumatorilor. În mod similar, rapoartele de monetizare și retenție ne pot arăta dacă obiectivele noastre de revenue sunt atinse și dacă depunem destul efort în construirea unui user base loial. 

  1. Echipat pentru apocalipsa cookie-urilor

Atunci când navigăm pe internet, lăsăm în urmă firmituri care le permit brandurilor să ne arate reclame, iar algoritmilor să ne identifice în baza unui cod numeric aleatoriu. Aceste firmituri sunt numite cookies și urmau să fie eliminate treptat până în 2022. Poreclită și “apocalipsa cookie-urilor”, ea a fost recent amânată până în 2033 de către Google. Deși urma să aibă loc anul acesta, migrarea către noul sistem de tracking, bazat pe grupuri anonime de interese și cu focus pe privacy, va începe la sfârșitul lui 2022, iar în 2033 va avea loc eliminarea completă a cookie-urilor.  

Chiar dacă Google Analytics 4 nu poate atenua în mod direct efectele acestei „apocalipse”, versiunea nouă de Analytics este mai bine pregătită pentru a face față problemelor care pot apărea în timpul migrării. Google a declarat că GA4 va folosi Machine Learning pentru a umple golurile cauzate de dispariția cookie-urilor. Acest lucru este posibil și datorită unificării dintre Mobile și Web în GA4, întrucât își centrează atenția pe utilizatori și pe modelele data-driven, iar integrarea cu noul sistem de tracking va fi mai ușoară..   

  1. Mobile și Web într-un singur loc

Datele provenite din website și cele provenite din aplicații au fost întotdeauna măsurate separat până la apariția Google Analytics 4. Cu intenția să schimbe acest lucru, versiunea nouă de Analytics a fost numită inițial Google Analytics App+Web, însă s-a renunțat în favoarea cifrei 4 la ieșirea din beta. Indiferent de nume, faptul că putem urmări în același loc datele din Firebase Analytics pentru aplicație și Google Analytics pentru web reprezintă un mare avantaj, mai ales în 2022 când totul o să devină și mai integrat. Nu mai este nevoie de un proces manual pentru a analiza datele din mai multe platforme. 

De exemplu, dacă un utilizator vizitează mai întâi un site web de pe desktop, apoi aruncă o privire la produse din browserul de pe telefonul mobil, iar ulterior finalizează o comandă dintr-o aplicație, GA4 urmărește aceste evenimente într-un singur loc și ne oferă o imagine cât mai clară a drumului parcurs de consumator. 

UX design – Mihaela Precup

Campanii de PPC bine optimizate, engagement în social media și PR, toate reprezintă componente cheie pentru o strategie de marketing de succes. Însă, pentru a avea rezultatele dorite, site-ul – destinația finală a utilizatorilor tăi, trebuie să fie user friendly și să se diferențieze de competitori. Un website mobile first, cu o viteză de încărcare cât mai bună și o navigare a site-ului cât mai facilă pentru utilizator sunt elemente esențiale. Totuși, pentru a te diferenția pe o piață competitivă, micile detalii fac întotdeauna diferența.

  1. Designul Organic – Designerii web ne-au îndemnat în acest an să facem o pauză, să mirosim florile și să ne bucurăm de natură. Designul propus încorporează nuanțe pământii, forme naturale, texturi organice, aliniindu-se trendului de sustenabilitate de la nivel mondial.
  1. Interfața Neagră – Deși acest trend își are rădăcinile în 2019, când era folosit mai ales pentru anumite aplicații, interfața dark a devenit una dintre preferatele utilizatorilor, iar mulți dezvoltatori au început să le includă în crearea site-urilor. Utilizatorii preferă această interfață datorită contrastului, culorile de accent fiind evidențiate pe un fundal negru.
  1. Culoarea anului 2022 – Culoarea aleasă în acest an de Pantone Color Institute este Very Perry. Inspirată de perioada prin care trecem, Very Perry încurajează spiritul creativ și ne îndeamnă să fim deschiși către noi posibilități. Profită de acest trend și include culoarea anului în brandingul tău.
  1. Branding Activism Oamenii vor să interacționeze cu branduri care le împărtășesc valorile. Scoate în evidență lucrurile în care crezi și comunică-ți angajamentul de a face o schimbare în bine. Susține cauzele cu care rezonezi și introdu-le în ADN-ul brandului tău.
  1. Animațiile 3D – folosite până acum, mai degrabă că o metodă educativă, animațiile 3D ajută utilizatorul să aibă o experiență mai integrativă și să exploreze mai în detaliu produsele tale.
  1. Logo-uri animate – acesta nu este un concept nou, însă a câștigat o mare popularitate în ultimii ani, continuând și în 2022. Companii de mare anvergură ca Tik Tok, Google sau Netflix au adoptat deja logo-urile dinamice, în detrimentul celor statice.

Înainte de toate, nu uita să iei feedback-ul utilizatorilor în serios. Asigură-te că ai un chat disponibil pe website-ul tău și răspunde în timp util la nelămuririle clienților. Învață din greșelile tale, dar și din cele ale competiției. Fii mereu pregătit de schimbare și adoptă trendurile care ți se potrivesc. Toate acestea te vor ajuta să rămâi în fruntea jocului.

Citește și alte articole asemănătoare:

migrarea la GA4

Cerul e limita de jos.

Când lucrezi cu oameni cu idei mărețe.

Tot mai relevanți,
tot mai sus.

E important să nu uităm niciodată de unde am plecat. Dar, poate la fel de important, e să nu ratezi unde poți să ajungi. De la primul proiect, plănuim să-ți arătăm cât de sus putem ajunge prin Performance Marketing.

contact@canopy.ro

0744 424 543

București, Str. Jean Louis Calderon, nr. 26, et. 2, ap. 2

Am citit și sunt de acord cu termenii și condițiile site-ului.*
Deschide chat
Bună! Am nevoie de mai multe informații
Bună 👋
Cu ce vă pot ajuta?