blog

Lasă-ne să îți povestim toate peripețiile prin
care am trecut în campaniile noastre.

Trenduri în video content: animațiile

2020 ne-a arătat cât de important este să te adaptezi schimbărilor și să fii prezent în online. În 2020 multe branduri au fost nevoite să-și schimbe strategia de comunicare, să anuleze campanii și să vină cu altele noi în schimb, să oprească filmări și să caute alte idei de content creativ doar pentru a fi prezent în online și să comunice cu audiența lor. Așa că, s-au îndreptat spre animațiile video.

Astfel, companiile de la cele mici și până la gigantele corporații vor trebuie să aleagă din mulțimile de conținuturi video cele mai potrivite stiluri și tipuri care să fie de impact pentru audiența lor. Așa cum 2021 va fi, la fel, un an despre schimbări, adaptări, decizii și nou, nu înseamnă că va fi sacrificată creativitatea, așa cum nu a fost nici în 2020, ci din contră va fi un motiv ca echipele de creație din agenții să vină cu idei și mai bune pentru a ajuta brandurile să se diferențieze din mulțime și să se lase auzite și memorate din multitudinea de conținut zilnic pe care îl consumăm.

O reclamă de tip motion graphics trebuie să aibă următoarele caracteristici:

  • Spune o poveste
  • Poate fi reutilizată și rămâne valabilă pe o perioadă mai lungă. Textul poate fi ușor adaptat dacă este o promoție de scurtă durată, iar grafica odată pregătită și în culorile brandului nu are un termen de valabilitate
  • Este memorabilă
  • Are sunet care să susțină mesajul vizual
  • Te diferențiază ca brand
  • Rezolvă o problemă
  • Are un Call To Action

Pentru că urmează încă o perioadă cu multe provocări din punct de vedere al creării conținutului video, am adunat o serie de animații video din care să te inspiri și de care să ții cont în campaniile tale din 2021.

Content interactiv

Cu siguranță content is the king și nu mai este o noutate, dar cum să te diferențiezi de mulțime? Cum să-ți surprinzi mereu audiența? Devine din ce în ce mai utilizat conținutul de tip interactiv. Da, videouri unde audiența ta are posibilitatea de a răspunde la întrebări, să selecteze din mai multe opțiuni, să aleagă acțiunile care să se întâmple mai departe etc. Știm foarte bine că the more your audience engages with your content, the more viral and popular it can become. Astfel de content poate să informeze, să distreze audiența ta și chiar să vândă. Cu cât mai fun este conținutul și ușor de utilizat, cu atât devine mai memorabil și shareable. Odată ce îi oferi posibilitatea audienței tale să participe, să se simtă inclusă și parte din poveste, cu atât mai mult îl vei ține aproape.

Video de tip Shoppable
Nu mai e o noutate că o postare poate avea disponibil și feature-ul de a cumpăra, cum ar fi postările de tip imagine din Instagram și Facebook. Însă, o poți face și prin video. Cei de la Ted Baker au avut o campanie înainte de sărbătorile de iarnă unde au făcut vânzări de peste £70,000 datorită tipului de video shoppable unde ai posibilitatea să vezi detaliile ținutei și doar printr-un click să găsești pe site ceea ce te interesează.

Îl poți face sub forma unui joc online, cum au făcut cei de la Burberry în promovarea noii colecții de geci. Cum target audience-ul lor au fost adolescenții și știind că în mare parte aceștia sunt atrași de jocurile interactive, au creat un joc pentru a-i familiariza cât mai mult cu brandul și cu produsele pe care le oferă.

Cei de la Warner Bros. au creat o campanie fun și mobile-friendly pentru a interacționa cu generația Y, cu scopul de a vinde mai multe bilete, cât și pentru awareness pentru lansarea filmului “Focus.”
Videoul permite audienței să-și testeze abilitățile în rolul unor personaje din film într-o serie de scenarii, astfel având o experiență mai distractivă de a le cunoaște.

Cei de la Honda au lansat acum câțiva ani un nou model al mașinii Civic și, pentru a-i arăta cele 2 laturi ale sale, au lansat campania the other side unde viewerii aveau posibilitatea să privească videoul în două moduri doar apăsând o singură tastă. O astfel de experiență a spectatorului se transformă automat dintr-una de vizualizare a reclamei într-o formă pasivă în una activă.

La fel de engaging sunt și videourile de tip AR 360°.

Motion Branding

Acesta presupune animația elementelor ce țin de identitatea vizuală a unui brand. Pornind de la variantele animate ale logo-ului, iconițe, texte, background-uri cu elementele vizuale și culorile brandului poți avea un soi de brandbook animat, sau o bibliotecă de elemente vizuale animate ale identității brandului tău pe care să le aplici în materialele de comunicare, postări pe social media, bannere, chiar și site. Pe lângă faptul că arată bine estetic, acestea te pot ajuta să sporești recognoscibilitatea brandului tău în online.

Animații video de maxim 15 secunde pentru YouTube Ads

Cu mesaj orientat către fiecare dintre grupurile țintă.
Un exemplu foarte bune sunt animațiile celor de Ikea unde arată comportamentele diferite ale grupurilor țintă și probleme cu care se confruntă, iar mesajul campaniei este We Love The Things You Hate.

Animații de awareness

Poți spune povestea brandului tău printr-o animație, poți arăta și varietățile de produse și să creezi povestea în jurul lor, devenind astfel memorabil prin stilul animației. O animație 3D poate fi de mare impact.

Ține cont și de formatul videoului și anume să incluzi formatul portret

Conform unor cercetări, mai mult de 75% din videouri sunt privite de pe telefon, iar în 90% din timpul petrecut pe telefon acesta este ținut în poziție verticală, iar informația din el asimilată mai mult dacă și formatul videoului este adaptat acestei cerințe.

Tutoriale și Q&A

Dacă ai un canal unde postezi regulat ghiduri, tutoriale sau pur și simplu videouri de Q&A unde specialiștii comunică, aceste tipuri de videouri pot fi susținute de partea animată care să completeze speech-ul și să arate povestea.

Infografice animate

Dacă ai o informație super complexă, nu poate fi explicată mai ușor decât sub forma unui infografic și dacă mai este și animat atunci informația devine mult mai ușor de înțeles și e mult mai captivantă.

– Să presupunem că ești un studio de design de interior, iar pentru a menține audiența ta engaged, poți să vii cu informații și tips and tricks sub formă de infografice.
– Încă un exemplu de infografic interactiv este și acesta.

Videoul este forma de conținut care îți permite să comunici ușor audienței tale orice mesaj, de la promoțiile pe care le ai, la videouri explicative și de informare. Videourile animate pot fi create în diverse stiluri și culori și ai o mulțime de posibilități să creezi un conținut memorabil prin care să transmiți mesajul tău.

Hai să creăm conținut frumos și în 2021!

Digital Bloom ediția a VI-a

Deschide chat
Bună! Am nevoie de mai multe informații
Bună 👋
Cu ce vă pot ajuta?
×

Monthly catch-up Newsletter