blog

Lasă-ne să îți povestim toate peripețiile prin
care am trecut în campaniile noastre.

6 Motive Pentru Care Să Testezi Pinterest Ads

7.000.000

Acesta este numărul impresionat de advertiseri care au ales să înglobeze Facebook Ads în strategia lor de digital și care transmit zilnic povestea brand-ului și a produselor lor prin campanii dedicate. 

La rândul său, Google Ads afișează în medie/zi 1700 de bannere în rețeaua de Display fiecărui utilizator, acesta din urmă focusându-și atenția doar pe jumătate dintre ele. 

Însă, din treimea digitală lipsește un pion: Pinterest Ads.

Pinterest reprezintă locul în care oamenii caută inspirație și în care la baza poveștilor fiecărui brand sunt imaginile. Astfel, 87% dintre oamenii care au făcut diverse achiziții, au văzut pin-uri care aparțin brand-urilor respective. 

De ce Pinterest Ads? 

Această platformă ocupă un loc fruntaș în etapa de research din traseul realizării unei conversii. Utilizatorii intră pe Pinterest, tastează în bara de search ce îi interesează (produs, inspirație pentru ceva anume etc.) și aici începe momentul în care brand-urile trebuie să strălucească. 

Publicul meu țintă se află pe Pinterest? 

La nivel global, în anul 2019, pe platforma Pinterest existau 169 de milioane de utilizatori, din care 90% femei. În anul 2020, în România există 1,3 milioane de utilizatori, din care 72% femei. Astfel, ținând cont de faptul că majoritatea utilizatorilor este reprezentată de femei, nișele de beauty și fashion au cel mai mare succes atunci când vine vorba de Pinterest Ads. 

Ce tipuri de reclame există pe Pinterest? 

  • Promoted Pins

Aceasta este reclama de bază din platforma Pinterest. Oricine are cont de business, poate alege în strategia de promovare pe Pinterest acest tip de reclamă. 

  • Promoted Video Pins

Pin-urile Video sunt potrivite pentru a putea spune cât mai clar povestea unui brand, produs sau serviciu. Aceste video-uri trebuie să fie scurte, engaging cu audiența, să aibă overlay de text în cazul în care cineva vede video-ul fără sunet și trebuie să aibă un cover image foarte atractiv. 

  • Promoted Carousels

Acest tip de anunț este alcătuit din 5 imagini prin intermediul cărora putem spune povestea brand-ului sau a produsului într-un mod inedit, care să le atragă atenția utilizatorilor. 

  • Promoted App Pins

Prin intermediul acestui tip de anunț, utilizatorii pot instala cu ușurință aplicația promovată, fără a fi nevoiți să părăsească platforma Pinterest.

De ce un brand ar trebui să integreze Pinterest Ads în strategia de promovare în online?

  • Brand-ul poate avea parte de expunere globală, mesajul putând fi afișat întregului public țintă, în funcție de targetare
  • Nivelul de brand awareness poate crește considerabil prin intermediul campaniilor de Pinterest 
  • Brand-ul tău se poate situa în top of mind-ul unui utilizator, în momentul în care povestea este creată într-un mod inedit, care să atragă atenția
  • Se pot realiza campanii Pinterest pe toate etapele din funnel, pornind de la etapa de research și până la etapa de realizare a
  • conversiei
  • Utilizatorii vor înclina să achiziționeze produsul brand-ului tău în detrimentul altor brand-uri concurente care nu se promovează pe Pinterest, tocmai datorită faptului că tu ai fost acolo în momentul în care utilizatorul căuta inspirație sau făcea research pe o anumită temă
  • 87% dintre utilizatori cumpără un anumit produs de la un anumit brand doar pentru că au văzut reclama acestuia pe Pinterest 

Pentru că ne plac provocările și pentru că suntem curioși, am început să testăm Pinterest Ads pentru mulți dintre clienții din portofoliu și putem admite faptul că este o platformă cu mare potențial.

Ți-am stârnit curiozitatea? Și business-ul tău poate fi prezent pe Pinterest :).

Digital Bloom ediția a VI-a

Deschide chat
Bună! Am nevoie de mai multe informații
Bună 👋
Cu ce vă pot ajuta?
×

Monthly catch-up Newsletter