blog

Lasă-ne să îți povestim toate peripețiile prin
care am trecut în campaniile noastre.

De la inspirație la rezultate uimitoare: Cum să utilizezi Pinterest Ads în E-Commerce

În era digitală în care trăim, publicitatea online joacă un rol esențial în succesul afacerilor. Ecommerce-ul se află într-o evoluție permanentă, iar proprietarii de business-uri caută în mod activ soluții inovative, din dorința de a se distinge de competiție și a fi acolo unde se află clienții lor. Pinterest Ads, a devenit astfel, un instrument indispensabil pentru comercianți dornici să obțină rezultate wow.

Un adevărat motor de căutare vizual, cu o bază de utilizatori de peste 400 de milioane de oameni, Pinterest, reprezintă un teren încă neexplorat la capacitate maximă de către comercianții din România. Acest articol explorează puterea Pinterest Ads în lumea e-commerce și modul în care poate să fie utilizat pentru a genera rezultate uimitoare, atât pentru branduri mari, cât și pentru branduri mici. Vom explora strategiile eficiente de publicitate, caracteristicile cheie ale platformei și modalitățile prin care Pinterest te poate ajuta să atingi și să depășești obiectivele tale de vânzări.

Succesul în e-commerce are la bază un mix de marketing complet, pornind de la identitatea brandului, la crearea de conținut și promovarea produselor pe toate canalele pe care se află clienții tăi. Astfel, nu este de mirare faptul că Pinterest Ads și-a câștigat rapid un loc pe zona promovare Pay per Click, alături de Google Ads, Facebook Ads, Instagram Ads și toate celelalte platforme care nu trebuie să lipsească dintr-un mix de marketing sănătos.

Așadar, pregătește-te să explorezi potențialul neexploatat al Pinterest Ads și să descoperi cum poți transforma e-commerce-ul într-o poveste de succes!

1. De ce Pinterest? De la inspirație, la acțiune!

Într-o lume în care suntem tot mai expuși la un număr mare de reclame, iar clienții caută cât mai mult să își protejeze datele personale și modul în care sunt notificați despre noi produse și promoții, alegerea platformelor pe care punem accentul în mixul nostru de marketing devine tot mai dificilă. Cu toții ne-am dori să fim prezenți peste tot, însă este important să ne întrebăm dacă și clienții noștri își doresc acest lucru. 

Spre deosebire de alte platforme, pe care utilizatorii le accesează pentru a se conecta cu prietenii sau a căuta în mod specific un anumit brand, pe platforma Pinterest, utilizatorii intră pentru a se lăsa inspirați. Pentru utilizatorii Pinterest, devine din ce în ce mai important modul în care reușește platforma să le capteze atenția din punct de vedere vizual, în detrimentul dimensiunii brandului și mărcii. Având un mindset pozitiv și orientat spre viitor, utilizatorul este mult mai deschis la sugestii și propuneri.

2. Traducerea obiectivelor de Marketing în Pinterest Ads

Similar oricărei alte platforme, alegerea obiectivelor de marketing potrivite pentru campaniile tale este crucială. Obiectivele vor ghida întreaga strategie și vor contribui la obținerea unor rezultate wow, în funcție de nevoile afacerii tale și de strategia pe termen mediu și lung.

În Pinterest Ads, obiectivele de marketing pot să fie traduse în următoarele moduri:

 1. Awareness (Conștientizare): Obiectivul tău este de a-ți crește vizibilitatea și notorietatea brandului în rândul publicului țintă. Poți dori să atragi noi utilizatori pe Pinterest sau să îți consolidezi prezența în comunitatea existentă.
 2. Consideration (Luarea în considerare): În acest caz, vrei să-i inspiri pe utilizatori și să-i faci să exploreze produsele și serviciile tale. Obiectivul tău este de a-i conduce pe utilizatori spre website-ul tău, unde pot afla mai multe detalii despre produsele tale sau le pot adăuga în coșul de cumpărături.
 3. Conversion (Conversie): Aici, obiectivul tău este de a transforma utilizatorii interesați în clienți plătitori. Dorești să îi îndrumi să finalizeze o achiziție pe site-ul tău web sau să își completeze informațiile de contact pentru a-și exprima interesul pentru produsele tale.
 4. App Install (Instalarea aplicației): Dacă ai o aplicație mobilă, poți utiliza acest obiectiv pentru a încuraja utilizatorii să îți descarce și să îți instaleze aplicația. Acesta este un mod eficient de a crește utilizarea aplicației și de a construi o bază de utilizatori loiali.
 5. Video Views (Vizualizări de videoclipuri): Dacă ai un conținut video atractiv, poți alege acest obiectiv pentru a-i atrage pe utilizatori să-ți vizualizeze videoclipurile. Poți utiliza videoclipurile pentru a-ți prezenta produsele într-un mod captivant și pentru a-i convinge pe utilizatori să ia acțiuni ulterioare.

3. Ce determină Pinterest Ads să fie un instrument puternic în publicitate?

Pe lângă mindsetul amintit mai sus, pe care utilizatorii Pinterest îl au, Pinterest Ads deține o serie de caracteristici cheie care îl diferențiază și îl fac un instrument puternic în domeniul E-commerce. Iată câteva dintre aceste caracteristici:

 1. Pinuri sponsorizate: Aceasta este forma de bază a publicității pe Pinterest. Pinurile sponsorizate sunt postări plătite care apar în feed-ul utilizatorilor, între pinurile organice. Acestea pot fi utilizate pentru a promova produse, idei sau conținut de brand și au un aspect similar cu pinurile obișnuite.
 2. Targetare avansată: Pinterest Ads oferă o gamă largă de opțiuni de targetare pentru a ajunge la publicul tău țintă. Poți selecta criterii demografice precum vârsta, genul și locația, dar poți utiliza și segmentarea bazată pe interese, comportamente și cuvinte cheie pentru a ajunge la persoanele potrivite.
 3. Retargeting: Această funcție îți permite să te conectezi cu utilizatorii care au interacționat deja cu marca ta pe Pinterest sau cu website-ul tău. Poți crea campanii personalizate pentru a reaminti utilizatorilor produsele sau conținutul care i-au interesat anterior, creând astfel o experiență relevantă și personalizată.
 4. Anunțuri video: Pinterest Ads suportă și anunțuri video care pot fi folosite pentru a transmite mesajul tău într-un mod captivant. Videoclipurile pot fi utilizate pentru a prezenta produsele tale în acțiune, pentru a oferi ghiduri de utilizare sau pentru a crea conținut inspirațional pentru publicul tău.
 5. Analize și optimizare: Pinterest Ads oferă instrumente avansate de analiză și măsurare a performanței campaniilor tale. Poți monitoriza metrici precum impresiile, clicurile, conversiile și angajamentul utilizatorilor pentru a înțelege mai bine impactul campaniilor tale și pentru a le optimiza în funcție de rezultate.
 6. Caracterul unic: Un aspect distinctiv al Pinterest Ads este faptul că indiferent ce conținut creezi și promovezi, acesta rămâne vizibil și accesibil pe platformă pe termen lung. Pinurile sponsorizate continuă să fie afișate în feed-urile utilizatorilor și pot fi salvate și distribuite în continuare de către aceștia. Acest aspect oferă o valoare durabilă pentru investiția ta în publicitate pe Pinterest, deoarece expunerea și implicarea utilizatorilor poate continua să crească în timp, generând rezultate pe termen lung.

Acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile cheie ale Pinterest Ads. Platforma continuă să se dezvolte și să inoveze, adăugând noi funcționalități pentru a oferi comercianților online uneltele necesare pentru a obține rezultate wow în publicitate.

4. Pinterest Ads. Rețeta de succes indiferent de dimensiunea afacerii tale?

Cei de la Pinterest Ads au realizat și publicat foarte multe studii de caz pe branduri de diferite dimensiuni, cu obiective distincte. În funcție de natura businessului și notorietatea brandului, rezultatele uimitoare pot fi traduse în KPI diferiți. 

În cazul în care îți dorești să te lași inspirat de strategia de Marketing folosită de alte branduri, poți consulta mai multe studii de caz aici.

Cu toate acestea, nu există o rețetă universală pentru toată lumea, motiv pentru care, am selectat pentru tine câteva aspecte pe care este necesar să le iei în considerare atunci când decizi să începi promovarea în Pinterest Ads!

Cunoaște-ți publicul țintă: Înainte de a începe să creezi și să rulezi campanii pe Pinterest Ads, este crucial să înțelegi cine este publicul tău țintă. Analizează caracteristicile demografice, interesele și comportamentele acestora. Acest lucru îți va permite să faci o targetare precisă și să livrezi conținut relevant care să îi atragă și să îi convingă să aleagă business-ul tău.

Crează conținut vizual captivant: Pinterest este o platformă vizuală, așa că asigură-te că alegi să creezi conținut atractiv, de înaltă calitate. Folosește imagini și videoclipuri care să inspire și să atragă atenția utilizatorilor. Caută un stil distinctiv care să se potrivească cu identitatea ta de brand și să îl diferențieze de concurență.

Optimizarea pentru căutare: Pinterest funcționează ca un motor de căutare vizuală, așa că asigură-te că optimizezi conținutul și anunțurile în conformitate cu anumite cuvinte cheie relevante. Utilizează titluri și texte descriptive, care să includă cuvinte cheie relevante pentru produsele sau serviciile tale. Aceasta te va ajuta să fii descoperit cu ușurință de utilizatorii care caută produse sau inspirație în domeniul tău de activitate.

Retargetare inteligentă: Utilizează funcția de retargeting a Pinterest Ads pentru a ajunge la persoanele care au interacționat deja cu marca ta. Creează campanii personalizate pentru a reaminti utilizatorilor produsele pe care le-au vizualizat anterior sau pentru a le prezenta produse similare. Retargeting-ul te poate ajuta să crești rata de conversie și să obții rezultate mai bune în campaniile tale.

Monitorizează și optimizează: Fiind atent la datele și analizele de performanță, poți obține insights valoroase pentru a-ți îmbunătăți campaniile pe Pinterest Ads. Monitorizează metrici precum impresiile, clickurile, conversiile și angajamentul utilizatorilor. Ajustează strategia și bugetul în funcție de rezultate și testează diferite variante pentru a găsi cele mai eficiente tactici pentru afacerea ta.

Experimentează și inovează: Pinterest este o platformă în continuă evoluție, așa că fii deschis să experimentezi cu noi formate de anunțuri, funcționalități și tendințe. Fiind proactiv și inovator, poți descoperi noi moduri de a te conecta cu publicul tău și de a obține rezultate wow.

Luând în considerare toate aspectele pe care Pinterest Ads le pune la dispoziție, platforma reprezintă o oportunitate excelentă pentru afacerile din e-commerce, indiferent de dimensiunea acestora. Pinterest Ads te poate ajuta atât să îți extinzi prezența online, să atragi trafic calitativ, cât și să influențezi deciziile de cumpărare ale utilizatorilor.

Deschide chat
Bună! Am nevoie de mai multe informații
Bună 👋
Cu ce vă pot ajuta?