Blog

Tendințe PPC 2021

Canopy • 13 ianuarie 2021

Anul 2020 a fost unul care a adus o mulțime de schimbări care se propagă inclusiv în anul în care tocmai am intrat. Din orice perspectivă ai privi perioada în care suntem, nu există aspect care să nu se fi schimbat. Haideți să vedem ce platforme sunt în trend în 2021, ce tipuri de conținut vom vedea cel mai des anul acesta, dar și ce noutăți și tendințe PPC întâlnim. 

GOOGLE SEARCH – Alexandra Tudor & Oana Popa

Anul 2020 a încercat să ia pe nepregătite atât oamenii de marketing, cât și mare parte din business-uri, dar putem spune că a fost o adevărată gură de aer proaspăt pentru research și fine tuning în promovarea online, mai ales pentru un canal atât de utilizat ca Google Search.

Și cum nouă la Canopy ne place să fim tot timpul up-to-date cu ceea ce înseamnă best practices, iată câteva key points de care e musai să ținem cont în 2021:

Tranziția totală de la setările manuale la cele automate 

Aproximativ 35% din căutările efectuate pe Google au avut peste 4 cuvinte cheie anul acesta. Creșterea timpului petrecut de user în procesul de research, precum și complexitatea tool-urilor folosite, ne-au făcut să ne întrebăm cum putem să ajungem și la acest tip de utilizator folosindu-ne de resursele de care beneficiem deja. 

Cum? Simplu! Campanii DSA (Dynamic Search Ads) cu o strategie automată de bidding și cu un feed dedicat. 

De asemenea, căutările efectuate de tool-uri de asistență ale sistemelor de operare au crescut cu 40% față de anul trecut, ceea ce înseamnă că dacă nu ai deja o astfel de campanie implementată în contul tău, acum e momentul!

Scrie ad-uri bune cu ajutorul automatizărilor

Deși nu mai e o noutate, necesitatea reclamelor de tip responsive search ads e din ce în ce mai importantă odată cu adoptarea unor strategii de automatizare la nivelul metodelor de bidding. O strategie de bidding automată va funcționa întotdeauna mai bine împreună cu posibilitatea de a testa și a automatiza alegerea celei mai bune versiuni a unei reclame. Iar dacă folosim și audiențe (cu targetare pe observation) în campaniile de search, machine learning-ul va avea parte de toate semnalele necesare pentru atingerea celor mai bune rezultate.

Pe lângă reclamele de tip responsive search ads, e important să ne folosim de toate instrumentele pe care platforma ni le pune la dispoziție pentru a personaliza reclamele, precum: utilizarea locației utilizatorului, funcția de countdown pentru oferte și keyword insertion, folosirea de feed-uri pentru ad customizer sau personalizarea mesajelor în funcție de audiență, device, etc.

Nu a fost niciodată mai ușor să personalizezi ad-uri fără sa fie nevoie să creezi o campanie diferită pentru fiecare oraș, device sau audiență, astfel încât machine learning-ul să aibă cât mai multe date la un loc, iar granularitatea unui cont să fie dată de diversitatea campaniilor mai degrabă decât de segmentarea campaniilor și a bugetelor.

Targetarea audiențelor de tip B2B 

Comunicarea B2B a devenit unul dintre subiectele cele mai abordate în toate strategiile din 2020 și suntem siguri că va ramane un topic de actualitate și în 2021. Ca o noutate pe partea de campanii Search, cei de la Google ne recomandă folosirea audiențelor de tip Detailed Demographics, unde putem să ne adresăm către o audiență nișată în funcție de următoarele aspecte:

  • Status Parental
  • Venit la nivel de Familie/Locuință – nu este disponibil în Europa, însă poate fi folosit pentru campaniile care targetează US, Mexic, Hong Kong, Australia, Brazilia, India, Indonezia, Japonia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Singapore sau Thailanda.
  • Statut (Proprietar sau Chiriaș)
  • Stare Civilă
  • Educație
  • Job/ Loc de Muncă

Deși campaniile de tip Google Search Network pierd teren în fața noilor veniți, precum Shopping Ads, pentru multe business-uri acestea rămân în continuare campanii cu potențial și cu impact decisiv în revenue, așa că aplicarea acestor sfaturi pentru 2021 cu siguranță va crește performanța acestui canal.

DISPLAY – Cristian Mincă

Anul precedent, multe business-uri s-au confruntat cu diverse probleme și emoții, unii și-au asumat riscuri cu privire la afacerea lor, alții nu. Cum 2020 a explodat în zona de online, multe business-uri au fost nevoite să se orienteze mai mult sau chiar complet spre această zonă, investițiile fiind uriașe, în special pe partea de Display.

Numărul competitorilor a crescut, la fel și investițiile lor pe partea de PPC. Având în față un an plin de provocări noi, imprevizibil și cu o putere mult mai mare pe zona de online și PPC, trebuie să ne asigurăm că business-ul nostru își păstrează sau (de preferat) își crește vizibilitatea. 

Ține cont de faptul că anunțurile pe Display influențează decizia de achiziție, vin în completarea anunțurilor de tip Search și îți pot aduce o poziție mai bună în mintea potențialilor clienți, cu posibilitatea de a-i converti în clienți fideli.

Good to know: Campaniile de Display au Costuri Per Click (CPC) mult mai bune, comparativ cu cele pentru Search. Cu un buget optim, reclamele tale pot avea sute de mii de afișări cu costuri mici, plătind doar atunci când utilizatorii dau click pe bannere. 

Asigură-te că nu îți lipsesc din conturi cele mai importante campanii:

Google Ads

  • Remarketing cu Ad Group-uri dedicate pentru vizitatorii 30 și 180 zile
  • Campanii de Smart Display
  • Campanii pentru zona de Interese (Custom Affinity & Similar Audiences)
  • O campanie sau mai multe pentru Smart Shopping

Facebook Ads

  • Remarketing Standard + Carusel
  • Campanie dedicată pe Catalog Sales pentru Ecommerce-uri (utilizatorii care au vizualizat produsele tale în ultimele 7 și 14 zile)
  • Campanii dedicate Lookalike + Interese și mixuri de Audiențe

Aici găsești un articol complet cu recomandări pentru dimensiuni și Tips&Tricks despre cum poți avea seturi de bannere cu impact și care pot avea succes.

În concluzie, reclamele pe Display continuă să crească, iar acestea reprezintă un must-have pentru orice strategie de marketing pentru anul 2021. 

YOUTUBE & VIDEO – Claudia Grigore

În ceea ce privește YouTube acest canal înregistrează creșteri al numărului de utilizatori de la un an la altul. În anul 2020 s-a înregistrat cel mai mare număr de utilizatori lunar – 12 milioane. În medie fiecare român petrece o oră și jumătate zilnic, tendința fiind de creștere. 

YouTube a devenit un canal unde poți găsi orice și oricând. Conținutul este din ce în ce mai mult și mai complex, iar publicul tot mai exigent. Un obicei tot mai comun în România este streaming-ul pe dispozitivele TV conectate la internet. TV-ul a luat deja locul desktop-ului, coborând pe locul 3 în clasamentul dispozitivelor utilizate pentru a viziona un video pe YouTube. Dispozitivul mobile fiind în continuare lider.

Modul în care a început să se consume conținutul video s-a schimbat. De aceea în întâmpinarea acestei tendințe spre sfârșitul anului 2020 Google a lansat YouTube Select în România, fiind deja cunoscut în alte țări sub denumirea de Google Preferred. Acest produs oferă brand-urilor o modalitate eficientă de a se conecta cu audiențe relevante pentru ele, la un cost fix.

YouTube Select este o modalitate de a cumpăra publicitate similară celei de la TV.  Reclama va apărea doar în timpul vizionării de către utilizatori a unui conținut premium, cu număr mare de vizualizări. Mai multe informații despre YouTube Select poți citi în acest articol.

Dacă în anul 2021 îți dorești să creezi un brand puternic care să rămână în mintea publicului relevant pentru tine, YouTube este un “must” în materie de promovare online.

SHOPPING ADS – Eugen Predescu

În ciuda regresului economic dat de cele 10 luni de pandemie în ceea ce privește mediul online, în majoritatea industriilor am putut să vedem o creștere medie de peste 20% (2020 versus 2019) din punct de vedere al interesului manifestat de consumatori.

Interesul s-a reflectat în mod direct în zona de vânzări. Campaniile care au generat cele mai multe click-uri și vânzări pentru magazinele de tip e-commerce au fost campaniile Shopping Ads. Tot mai multe business-uri au pus accent pe astfel de campanii, au optimizat feed-ul de produse și au testat diferite strategii de licitare.

În anul 2021 trendul de scalare a bugetelor campaniilor de tip shopping va continua. Acest tip de campanii au devenit disponibile în România în luna septembrie a anului 2019 și încă nu și-au atins întregul potențial. Vedem tot mai multe business-uri care migrează de la modelul de tip offline către online. În plus, observăm tendința de creștere a online-ului in detrimentul offline-ului.

Pilonii care stau la creșterea acestor tipuri de campanii sunt:

  • Obții mai mult trafic și cu un randament mai ridicat decât prin campaniile de tip Search
  • Ai o rată de conversie mai bună, la un cost per click mai mic
  • Aceste tipuri de anunțuri au o rată de click mai mare
  • Pentru o singură căutare te poți afișa cu mai multe anunțuri 
  • Campaniile Google Shopping sunt ușor de gestionat

REMARKETING – Andreea Ciobanu

Anul 2020 a determinat multe schimbări, printre care și modul de lucru, o majoritate covârșitoare schimbând biroul cu work from home. Cu mai mult timp la dispoziție, dar și constrânși de restricții, utilizatorii și-au modificat inclusiv modul de cumpărare. Aceștia au început să petreacă mai mult timp online pentru research, iar decizia de achiziție a început să vină mai greu, în principiu din cauza imposibilității de a testa un produs, dar și a tranziției de la cumpărarea offline la online, nouă pentru destul de mulți utilizatori.

Afișarea reclamelor personalizate este un must. Posibilitatea de a afișa exact acele produse vizualizate recent nu numai că aduce în prim-plan produsul, dar și brandul care rămâne constant în mintea utilizatorului. În plus, procesul de research înseamnă consultarea mai multor opțiuni, iar persoanele mai puțin organizate pot uita cu ușurință ce le-a atras atenția pe site-ul tău,  așa că de ce să nu le reamintești? 

Iată câteva dintre motivele pentru care remarketingul nu trebuie ignorat:

  • Te ajută să creezi campanii eficiente de Search, Display & Video.
  • Obții conversii cu un cost redus, deoarece targetezi persoane care îți cunosc deja oferta și sunt în căutarea produselor oferite de tine.
  • Ai libertatea de a crea liste personalizate de remarketing, astfel încât reclamele să fie specifice și dedicate unui segment clar de audiență.
  • Funcționează atât pentru business-urile mari, cât și pentru cele mici.

SMART BIDDING – Maria Lupescu & Alexandra Brătescu

Smart Bidding utilizează machine learning pentru a ajusta automat sumele licitate, cu scopul de a îmbunătăți rezultatele campaniilor. Gestionarea manuală a unei campanii nu este o sarcină ușoară în ziua de astăzi. Există o serie de semnale din timpul licitației de care trebuie să se țină obligatoriu cont. Astfel, această strategie vine în ajutorul specialiștilor, fiindcă economisiți timp și energie.

Funcții Predictive

Pentru anul 2021, Google a anunțat o îmbunătățire a algoritmului, a raportării și a funcțiilor predictive ale Smart Biddingului. De la finalul anului 2020, forecast-ul campaniilor în care se utilizează smart bidding este disponibil pe 90 de zile, nu doar 7. Dacă dorești să scalezi campaniile cu această metodă de bidding, Google vine în ajutor cu un simulator cu informații despre viitoare afișări, costuri și conversii acum și în funcție de sezonalitate.

O mai mare transparență

Mulți specialiști și-ar dori să aplaude metodele de licitare automate și evoluția inteligenței artificiale, însă în continuare nu sunt 100% confortabili cu felul în care optimizarea poate reprezenta o cutie neagră, imposibil de deschis. Atunci când rezultatele nu sunt pe măsura așteptărilor, te poți simți neajutorat în remedierea problemei. Pentru Google, un pas important va fi o mai mare transparență a modului în care Smart Bidding interpretează datele pentru utilizarea lor. În 2021, preconizăm tot mai multe informații despre deciziile luate în timpul licitării, posibile delay-uri ale conversiilor, top semnale și recomandări legate de keywords.

Smart Bidding nu pleacă nicăieri. Noi anticipăm că va deveni metoda de licitare preferată de Google în 2021 și pe viitor licitarea manuală nu va mai reprezenta o opțiune.

PROGRAMMATIC – Nicoleta Radu & Mădălina Ifrim

Încă din 2020 interesul către automatizarea instrumentelor de promovare online a luat amploare și continuă să fie o prioritate și în acest an. Dacă până acum nu ai avut ocazia să încerci Programmatic Ads, 2021 este momentul perfect!

Programmatic Ads este o automatizare a metodei tradiționale de media buying prin intermediul Display & Video 360 (parte a Google Marketing Platform). În același timp, susține eforturile de scalare a business-urilor în zona de performance. Iată câteva detalii și avantaje:

  • Inventory Marketplace – Platforma se bazează pe inventar high-quality, iar lista de publisheri poate fi oricând accesată pentru detalii (număr de afișări, cookie-uri, tip de exchange acceptat, adresa de contact etc). Comparativ cu media buying-ul tradițional, contactul cu publisherii se efectuează simplu, prin doar câteva click-uri.
  • Account Structure – Structura contului este puțin diferită față de cea din Google Ads, însă platforma este suficient de intuitivă pentru facilitarea implementării.
  • Tipuri de Buying – Există 2 mari metode, și anume: Open Auction (real time bidding, asemănător modelului Google Ads) și Direct Deals (Private Auction, Preferred Deals, Programmatic Guaranteed) unde buying-ul se face 1 on 1 împreună cu publisher-ul. Tipul de inventar ales ar trebui să reflecte poziția dorită din funnel-ul de marketing.

Care sunt cele mai importante avantaje ale acestei platforme?

Google Display Video 360 oferă câte o soluție pentru fiecare consumator și pentru fiecare obiectiv ales pentru campanie

Astfel, indiferent de modalitatea prin care vrei sa ajungi la clienți (caracteristici demografice, campaniile pe interese, comportamente frecvente, obiceiuri sau pur și simplu dorești să atragi oamenii ce iau decizii de cumpărare relevante pentru brandul tău la momentul oportun) ai posibilitatea să atingi granularitatea și precizia dorită mult mai ușor folosindu-te de date de la Google, propriul sistem de CRM și date de tip 3rd party. 

Gamă variată de Creative

Modulul de Creative din DV 360 este împărțit în: Data Driven Creatives (în care este încorporată partea de Dynamic Ads) și Format Gallery (dimensiuni Rich Media predefinite cu cel puțin 16 formate/template-uri).

Posibilități multiple de raportare

Pe lângă faptul că poți conecta contul DV 360 cu Data Studio (YAY!) există posibilități multiple de raportare care îți vin în ajutor atât pe partea de planning, cât și pe raportarea efectivă a rezultatelor. De exemplu:

  • Pre-campaign report se potrivește perfect pentru partea de planning (determinarea view-urilor sau reach-ului potențial raportat la setarile alese);
  • Inventory Availability Report te ajută la estimarea afișărilor și click-urilor pentru un anumit tip de target;
  • Din Unique Reach Report preiei informații despre numărul de persoane cărora le-au fost servite ad-urile, precum și frecvența acestora. 

FACEBOOK ȘI INSTAGRAM ADS – Mezlum Can & Tudor Moldovan

Focusul anului 2021 în ceea ce privește Facebook și Instagram este pe calitate și ingeniozitate. Cum gândim outside the box pentru a face mai mult cu resurse limitate.

Acces limitat la datele de navigare ale utilizatorilor Apple

Odată cu lansarea noului sistem de operare iOS14, utilizatorii vor putea permite sau nu ca datele lor să fie colectate și partajate de Facebook și Instagram. 

Cu ce ne afectează pe noi asta? Simplu! Cele două platforme vor avea mai puține date despre utilizatorii Apple, audiență predispusă să convertească mai mult decât utilizatorii altor sisteme de operare mobile. Totodată, ca o consecință a acestei decizii, efectul puternic de cumpărare indus de campaniile de remarketing asupra acestui public țintă vor deveni indisponibile.

Număr limitat de reclame

Facebook impune noi restricții legate de numărul de reclame pe care o pagină le poate rula deoarece mulți cred că mai multe reclame înseamnă trafic mai mult sau performanță mai bună a campaniilor. Această schimbare îndeamnă utilizatorii să se focuseze mai mult pe calitatea reclamelor, și nu pe cantitatea acestora. În imaginea de mai jos se pot observa limitele permise în funcție de fiecare tip de pagină:

Conținutul Video

De la un an la altul, conținutul video devine tot mai apreciat de către utilizatorii de social media. Suplimentar informațiilor comunicate prin intermediul lor, acestea reușesc să transmită emoție, factor important în luarea deciziilor de cumpărare. 

Dacă te-am convins să acorzi atenție sporită acestui tip de conținut, ia în considerare ca video-urile să aibă între 15s și 5 minute pentru a avea o performanță mai bună.

PINTEREST – Bianca Lohan & Vasilica Bălan

2021 is all about new beginnings. 

Încă din 2020, brand-urile au început să acapareze diferite canale. Aici putem aminti de Waze, Spotify, chiar și TikTok. Există însă și un canal mai puțin integrat în strategiile online ale brandurilor și anume Pinterest. 7 milioane de advertiseri au ales această platformă ca fiind parte din strategia digitală. De ce? Pentru că peste 87% dintre oamenii care au finalizat un proces de achiziție și au ales un anume brand, au văzut în etapa de research pin-uri ale brandurilor respective. 

De ce ar trebui să fie brandurile prezente pe Pinterest?

Răspunsul este unul simplu: ZMOT. Ce este ZMOT mai exact? 

Procesul de cumpărare este structurat în 4 mari etape: 

Stimul – Ioana se uită la o emisiune TV și vede o rochie care îi atrage atenția. Îi place, însă nu o poate cumpăra instant.

Research – Ioana ia tableta/telefonul/laptopul și începe căutarea.

Raft – Ioana merge în magazin, îi place rochia și o cumpără.

Experiența – La prima petrecere, Ioana primește complimente pentru rochia achiziționată.

Din acest proces de cumpărare, etapa care cântărește cel mai mult în luarea deciziei este reprezentată de Research. Aici este momentul în care brandurile trebuie să strălucească și să o facă pe Ioana să aleagă brandul X în detrimentul brandului Y. Acest lucru este posibil prin diferitele tipuri de Pinterest Ads: 

Promoted Pins 

Promoted Video Pins 

Promoted Carousels

Promoted App Pins 

Anul în care am intrat este despre inovații și autodepășire în ceea ce privește strategia de digital. So, dare to go big, brands! 

MOBILE  – Oana Vasilică

Mobile First. Sună cunoscut? Ei bine da, este lucrul pe care l-am auzit cel mai des în ultimii ani. Nu mai este un secret faptul că mai mult de jumătate din traficul unui site provine din mobile, că este necesar ca orice site să aibă o viteză de încărcare bună pe mobile și să fie optimizat corespunzător. 

IT’S A MUST!

Și cum un nou an aduce provocări noi, iată câteva dintre noutățile cu care 2021 vine la nivel de mobile trends:

CONȚINUT VIDEO ADAPTAT

Având în vedere preferința utilizatorilor pentru mobile, este recomandată adaptarea clipurilor video pe formate verticale. Cu toate că acest format nu este unul nou, puțini advertiseri se folosesc de el la potențial maxim. 

Vertical Video Ads au avantajul de a fi adaptabile în funcție de dimensiunea dispozitivului mobil, oferind o experiență atractivă, care se pliază perfect pe preferințele consumatorilor de conținut video din prezent. Totodată, promovarea unor clipuri video adaptate le va permite advertiserilor o optimizare mai bună a costurilor și va genera un impact mai mare la nivel de brand awareness.

NOI PLATFORME ȘI TIPURI DE AD-URI

După ce TikTok a devenit una dintre cele mai cool și utilizate aplicații ale momentului, Instagram a venit în întâmpinarea utilizatorilor cu un nou format care se bucură de același succes: Reels.

Iată că YouTube nu se lasă mai prejos și aduce noutăți în ceea ce privește conținutul dedicat mobile-ului. Aflat încă în versiune Beta în țara noastră, YouTube Shorts este unul dintre cele mai așteptate formate ale acestui an. 

Un Short reprezintă un clip video vertical, cu o dimensiune de 60 secunde care îți oferă și posibilitatea de utilizare a unor funcții de creație ce până acum nu erau prezente în YouTube: adăugare muzică de fundal, control al vitezei de înregistrare sau temporizator.

APPS 

Noile schimbări pe care Apple le impune la nivel de data collection vor impacta felul în care advertiserii pot difuza reclame către utilizatorii de iOS 14. Ne vom confrunta cu modificări destul de radicale, de la limitări al numărului maxim de campanii per cont, la schimbări în ceea ce privește attribution window, lift measurement, colectare date prin intermediul Facebook Pixel și raportare. 

Pentru a compensa totuși aceste schimbări radicale, Apple vine cu un nou tool: App Clips. Pe de o parte, acesta este menit să aducă numeroase beneficii utilizatorilor din punct de vedere user experience. Pe de altă parte, va deveni, cu siguranță, printre cele mai populare strategii de atragere a potențialilor clienți în mobile marketing. 

App Clips reprezintă fragmente de aplicație care le permit utilizatorilor să efectueze anumite sarcini, precum comenzi online, rezervări de servicii, închirieri de produse de la diferite branduri, mai rapid, fără a fi nevoie să caute aplicațiile respective in App Store. 

Sunt ușor de accesat, atât de pe web, din Maps sau mesaje, cât și prin scanarea de coduri QR și coduri specifice pentru App Clips. Totodată, oferă o experiență completă prin faptul că folosesc Apple Pay pentru plăți, iar logarea se poate face rapid prin opțiunea de Sign In with Apple Account.

SOCIAL MEDIA – Carmen Pușcașu

Și pe zona de Social Media vom întâlni anul acesta trenduri noi care au început să își facă simțită prezența încă din 2020 și pe care nu le vom putea ignora în 2021. 

Dominanța video 

Conținutul video continuă să domine zona de social media și în anul 2021, iar acest lucru îl confirmă și platformele în trend, care sunt orientate exclusiv către acest gen de content, precum TikTok sau Reels.

Potrivit unui studiu Cisco, până în 2022, 82% din conținutul de pe Internet va fi video. Mare parte din schimbare a început să se producă odată cu pandemia, atunci când oamenii s-au distanțat fizic, iar ca soluție pentru a nu se depărta de societate s-au refugiat în online, într-o formă de conținut cât mai aproape de realitate pentru a se putea păstra pe linia de plutire. 

Conținutul video este produs atât de utilizatori, cât și de companii și chiar dacă regulile de distanțare socială au părut la început o piedică în producerea clipurilor video, mulți dintre producători au găsit o soluție inovativă și anume animațiile video, care sunt din ce în ce mai prezente în spoturile publicitare ale brandurilor. 

Bun venit user-generated content 

Oamenii au încredere în alți oameni și mai puțin în branduri atunci când vine vorba de publicitate. 

Tot mai multe companii se vor orienta anul acesta către conținutul generat de utilizatori. Pe lângă câștigarea încrederii potențialilor consumatori, brandurile vor câștiga și vizibilitate, dar și fidelizarea clienților deja existenți prin implicarea acestora în promovarea brandului lor favorit. 

Această practică nu ar trebui să lipsească din mixul tău de marketing dacă vrei să promovezi în social media un conținut autentic, relevant și mult mai aproape de oamenii care te urmăresc. 

Adio conținut nerealist

Perioada content-ului perfect din social media apune încet, dar sigur. Din ce în ce mai mulți creatori de conținut împărtășesc cu urmăritorii lor fotografii reale, renunțând la filtre și programe de editare în exces. Oamenii vor să vadă realitatea și să ia lucrurile ca atare chiar și pe Internet. 

Trendul conținutului real este urmat și de marile branduri. Asos preia pe site-ul său fotografii de la consumatori pentru a oferi cumpărătorilor o perspectivă mai reală asupra produselor pe care le comercializează, la fel și H&M, iar un brand de luxury fashion a organizat anul trecut o campanie în care fotomodelele apar în imagini alături de persoane reale, pentru a arăta că ceea ce se ilustrează în social media este de multe ori ireal și manipulat prin programe de editare foto. 

Responsabilitatea socială

Un alt trend important în 2021 este nevoia brandurilor de a se simți utile pentru societate, nevoia de a se implica în proiecte de CSR.

Anul 2020 ne-a făcut să fim mai conștienți de noi înșine și de faptul că doar implicându-ne putem schimba ceva cu adevărat. Nu doar că brandurile se angajează în astfel de proiecte, dar și consumatorii încep să pună accent pe această responsabilitate socială și să analizeze acțiunile unei companii înainte de a se asocia în orice fel cu aceasta.

Așadar, pe lângă impactul pozitiv pe care un brand l-ar putea avea în societate prin implicarea acestuia în astfel de proiecte, vine din urmă un alt beneficiu și anume fidelizarea clienților. 

Social media este locul în care oamenii se refugiază și în care vor să își încarce bateriile prin conținut de calitate, autentic și real., iar brandurile ar trebui să fie acolo pentru ei, ținând pasul cu toate aceste schimbări care se produc.

Vedem că anul 2021 a venit cu o mulțime de schimbări și noi trenduri pe care suntem gata să le îmbrățișăm, așa cum am făcut-o în fiecare an. Vă urăm un an nou cât mai performant! 🎉

Citește și alte articole asemănătoare:

SUN, FUN & PPC

Cerul e limita de jos.

Când lucrezi cu oameni cu idei mărețe.

Tot mai relevanți,
tot mai sus.

E important să nu uităm niciodată de unde am plecat. Dar, poate la fel de important, e să nu ratezi unde poți să ajungi. De la primul proiect, plănuim să-ți arătăm cât de sus putem ajunge prin Performance Marketing.

Am citit și sunt de acord cu termenii și condițiile site-ului.*
Deschide chat
Bună! Am nevoie de mai multe informații
Bună 👋
Cu ce vă pot ajuta?