blog

Lasă-ne să îți povestim toate peripețiile prin
care am trecut în campaniile noastre.

Contentul video și de ce este important pentru business-urile mici?

Contentul video, pentru business-urile mici, poate fi mai ușor de realizat și mai puțin costisitor decât se crede.

Dacă ai un business mic și ai evitat luarea deciziei pentru crearea unui video din motive cum ar fi: crezi că e foarte costisitor, crezi că nu aduce ROI, consideri că se realizează prea greu partea de creație, nu ești sigur ce fel de video te-ar ajuta mai bine să comunici cu publicul tău țintă, atunci continuă să citești acest articol pentru că îți vom lăsa câteva informații ce te pot ajuta în luarea deciziei.

Cu ajutorul unei echipe care știe foarte bine zona de creație video pentru digital, cunoaște ultimile trenduri, atât pe partea de creație și stiluri, cât și pe cea de promovare a unui video în online, poți crea clipuri video cu care să îți uimești publicul. 

Dacă încă eziți cu privire la valoarea unui video pentru afacerea ta, mai ales dacă ai un business mic, sau de ce nu chiar unul mare, dar nu ai inclus încă un video în strategia ta de comunicare, iată câteva informații care te-ar putea convinge să încerci și acest tip de conținut.

1. Ce este contentul video?

Se spune că o imagine valorează cât o mie de cuvinte. În cazul unui clip video, mai înmulțiți cu încă o mie. Videoul este o formă puternică de marketing care aduce un engagement mare din partea audiențelor. Nu mai e un secret faptul că se consumă foarte mult video și este din ce în ce mai greu să-ți ții publicul aproape doar prin content de tip text cum se întâmpla acum câțiva ani în era blogging-ului când era suficient să scrii un articol ca să te conectezi cu comunitatea ta.

Prin intermediul video marketingului, utilizarea de conținut video în scopul de a promova și, în mod special, de a spune publicului despre produsul sau serviciul oferit, te ajută la creșterea vizibilității pe canalele de Social Media, educă publicul și îți permite să ajungi la un număr mult mai mare de potențiali clienți.

2. De ce este important conținutul video?

Utilizarea conținutului video ca parte a marketingului, câștigă o mulțime de tracțiune în toate întreprinderile de toate dimensiunile, inclusiv antreprenorii individuali și businessurile mici. Doar imaginează-ți cât de impactful ar fi pentru audiența ta, nu doar să caute niște produse pe site-ul tău, ci și să vadă un video care le povestește despre business ca brand, poveste, valori, manifesto, etc.

Întreprinderile mici, cum ar fi a ta, ar trebui să utilizeze din ce în ce mai mult content video pentru a atrage, a converti și a păstra noi clienți cu mare succes.

Cum să te diferențiezi altfel din mulțimea de concurenți ce există în ecosistemul business-ului tău? De exemplu, un spot animat, te ajută să faci o conexiune cu audiența ta printr-o formă de conținut diferită, unică, creată conform identității tale de brand, prin ilustrații și personaje care să îmbrace frumos mesajul tău și să-i dea o personalitate produsului tău. 

Fie că e vorba despre un video explainer, un brand video, o reclamă pentru o campanie de sales, sau chiar o serie de episoade care să explice produsul tău mai bine, să răspundă la cele mai dese întrebări primite din partea audienței tale, niciodată nu e târziu să încerci o formă nouă de comunicare pentru brandul tău și să obții mai multă vizibilitate.

3. Care sunt beneficiile content-ului video?

  • Rămâi vizibil mai mult pe feed-ul platformelor SM;
  • Obții mai multă expunere a serviciilor oferite;
  • Crește notorietatea brandului;
  • Ai o modalitate mai personalizată de interacțiune cu publicul;
  • Dispui de un instrument puternic de vânzări;
  • Popularitatea crește pe toate platformele;
  • Poți spune povestea de brand audienței tale.

Marketingul video a devenit liderul strategiei de conținut în lumea marketingului, acest lucru ni-l confirmă și ultimul trend de prezență pe TikTok și Instagram Reels și este conținutul cu care publicul va continua să aibă engagement și în viitor. 

Dacă content is king, atunci videoul e king of the kings. Cu cât incluzi mai devreme contentul video în strategia ta de marketing, cu atât succesul afacerii tale pe termen lung va fi mai mare. Du-ți marketingul la înălțimi  prin includerea conținutului video în strategia de comunicare.

Digital Bloom ediția a VI-a

Deschide chat
Bună! Am nevoie de mai multe informații
Bună 👋
Cu ce vă pot ajuta?
×

Monthly catch-up Newsletter