Cum să crești rata de click cu 317.24% prin impactul campaniilor de CSR Cum să crești rata de click cu 317.24% prin impactul campaniilor de CSR - Canopy

studii
de caz

Cum am abordat si ce rezultate au avut 
campaniile noastre mai complexe.

Cum să crești rata de click cu 317.24% prin impactul campaniilor de CSR

În contextul dinamic al campaniilor CSR, rolul strategiilor de PPC devine din ce în ce mai relevant pentru branduri. Acesta este și cazul brandului despre care urmează să discutăm.

Prezent în peste 8 țări, brandul face parte din categoria pharma, fiind unul dintre principalele lanțuri farmaceutice din Europa Centrală, ce se dedică activ încă din anul 2004.

Dedicați îmbunătățirii în masă a sănătății pacienților, în România regăsim peste 700 de farmacii ce oferă o gamă variată de produse, din care fac parte atât medicamentele cu și fără prescripție medicală, cât și suplimentele alimentare, produse dedicate mamei și copilului dar și produse cosmetice.

Concentrați pe viziunea cu care brandul a prins viață și anume pe faptul că oamenii contează, ascultând dorințele și nevoile acestora, au revoluționat piața din România, oferind un mix între accesibilitate, calitate și profesionalism, la prețuri speciale.

Din dorința de a proteja, au reușit să evidențieze nevoia de ajutor pe care o categorie mai sensibilă și defavorizată a populației o necesită. Prin urmare, aceștia au organizat o campanie de CSR la nivel național, în parteneriat cu Asociația Niciodată Singur, având ca obiectiv principal vizitarea seniorilor solitari. Această campanie s-a desfășurat în luna mai a anului 2023. 

Rezultate 

4,2M reach Facebook Ads 

1,6M views Video Ads 

+317.24% CTR

Ideea din spatele campaniei: 

Campania de CSR a fost construită din dorința de a asculta și răspunde nevoilor publicului. Întrucât brandul se dedică îngrijirii sănătății și bunăstării, s-a considerat că este important să protejeze și să evidențieze nevoile categoriei vizate. Astfel, s-a decis organizarea unei campanii de CSR în parteneriat cu Asociația Niciodată Singur, concentrată asupra seniorilor solitari.

Impactul la nivel de comunicare CSR:

Campania de CSR a contribuit la consolidarea identității brandului ca fiind responsabil social și sensibil la nevoile comunității. Prin implicarea într-o cauză relevantă și prin parteneriatul cu Asociația Niciodată Singur, brandul și-a reafirmat angajamentul față de binele comunității și a transmis un mesaj puternic publicului.

Creșterea notorietății brandului:

Prin organizarea campaniei și promovarea acesteia pe canalele Google Ads și Facebook Ads, dar și pe rețelele sociale, campania a reușit să atragă atenția asupra valorilor și activităților sale de CSR. 

Angajamentul publicului:

Campania de CSR axată pe seniorii solitari a generat un impact puternic asupra publicului. Prin abordarea unei probleme sociale relevante, brandul a reușit să sensibilizeze și să implice publicul într-o cauză importantă. Astfel, comunicarea CSR a adus un sentiment de conectare emoțională cu brandul și a încurajat implicarea publicului în sprijinirea unei categorii defavorizate.

Obiectiv – Brand Awareness

Soluție – Prezentarea parcursului, dar și impactul pe care această campanie l-a avut la nivel național

O strategie axată pe creșterea notorietății cauzei: a fost folosit un mix între plasamente de Display & Youtube, dar și între Carousel Ads și Static & Video pentru News Feed.
Astfel, brandul a folosit materiale vizuale cu un profund impact emoțional, punând în prim-plan persoane în vârstă care se confruntă cu sentimentul abandonului, atât din partea societății cât și din partea celor apropiați. Similar, au interacționat cu publicul țintă al campaniei, umanizând și transpunând consumatorului sentimentul de responsabilitate.

De asemenea, pe lângă materialele statice, în campania au fost utilizate și creative de tip video, precum video-uri de 40 secunde, 15 secunde si bumper ads de 6 secunde.

Prin atingerea unui reach de 4,2 M pe Facebook Ads și obținerea a 1,6 M views, campania a generat o expunere semnificativă a brandului în rândul publicului țintă, contribuind astfel la creșterea notorietății la nivel de piață. 

Asociere pozitivă cu valorile de CSR: Implicarea într-o campanie de ajutor a seniorilor solitari și parteneriatul cu Asociația Niciodată Singur au evidențiat angajamentul brandului față de comunitate și au consolidat imaginea acestuia ca fiind responsabil social și sensibil la nevoile categoriilor defavorizate.

Impactul unei creșteri de +317.24% CTR: Prin optimizarea conținutului și a targetingului pe platformele de advertising, campania a înregistrat o creștere semnificativă a ratei de click, ceea ce indică o mai mare implicare a publicului țintă și o reacție pozitivă la mesajul campaniei. 

Concluzii

  • Rezultatele campaniei de CSR au avut un impact pozitiv în creșterea notorietății brandului.
  • Campania a generat un reach de 4,2 milioane pe Facebook Ads și a obținut 1,6 milioane de vizualizări pe Video Ads.
  • CTR a crescut cu 317.24%, semnificând o implicare sporită a publicului și o reacție pozitivă la mesajul campaniei.
  • Campania de CSR a contribuit la consolidarea identității brandului ca fiind responsabil social și sensibil la nevoile comunității.
  • Angajamentul publicului față de campanie a fost puternic, cu un sentiment de conectare emoțională și implicare în sprijinirea seniorilor solitari.
  • Strategia de promovare a fost eficientă, folosind plasamente de Display & YouTube, Carousel Ads și materiale vizuale cu impact emoțional.
  • Brandul a reușit să se asocieze pozitiv cu valorile de CSR și să consolideze imaginea sa ca fiind responsabil social.

Digital Bloom ediția a VI-a

Deschide chat
Bună! Am nevoie de mai multe informații
Bună 👋
Cu ce vă pot ajuta?
×

Monthly catch-up Newsletter