blog

Lasă-ne să îți povestim toate peripețiile prin
care am trecut în campaniile noastre.

Summer Sale: Cele mai „hot” campanii ale anului. Cum să atragi și să fidelizezi clienții.

Sezonul estival, cunoscut adesea drept perioada de relaxare și evadare, poate fi considerat de multe ori un obstacol pentru business-urile de retail. În această perioadă, consumatorii sunt absorbiți de vacanțe, aventuri estivale și momente pline de veselie alături de cei dragi.

Cu toate acestea, vara nu trebuie să fie privită ca un sezon pierdut sau ca o ocazie de a opri complet acțiunile de promovare. De fapt, acesta poate fi un moment ideal pentru a inova și a găsi modalități eficiente de a maximiza rezultatele. Află de ce!

Perioada concediilor

În perioada lunilor de vară obiceiurile consumatorilor tind să se modifice, prioritățile se schimbă iar cumpărăturiile impulsive sunt reduse, deciziile de cumpărare pe termen scurt fiind reduse la strictul necesar. Oamenii ies mai mult din casă și nu își petrec nici pe departe la fel de mult timp în mediul online.

Cu toate acestea, nu trebuie să renunțăm la campanii. Marketingul online ne oferă o multitudine de posibilități pentru creșterea vânzărilor, chiar dacă business-ul nu este orientat către produsele și serviciile vedetă ale sezonului cald.

Summer Sale: Cum ne creștem vânzările pe timpul verii?

Pentru a genera creșterea vânzărilor în timpul verii, putem pune în aplicare diverse strategii, una dintre acestea fiind organizarea campaniilor de reduceri, dar nu orice fel de reduceri, ci reduceri #SummerSale. Acestea devin o tradiție așteptată de consumatori în lunile iunie-august, așa că trebuie să ieșim în evidență prin oferte atrăgătoare și inovatoare. 

Putem să ne concentrăm pe produsele care nu sunt în sezon, care nu au avut o performanță excelentă sau care au un stoc ridicat. De asemenea, putem oferi reduceri sau coduri promoționale pentru produsele bestseller, pentru a crește și mai mult atracția asupra lor.

Dacă reducerea prețurilor nu este o opțiune viabilă pentru afacerea ta, poți alege să oferi produse gratuite cu tematică de vară. De ce să nu oferi ochelari de soare trendy, bilete la festivaluri, accesorii de vară sau creme solare de calitate superioară? Aceste cadouri-surpriză vor stârni interesul consumatorilor și vor genera o creștere a vânzărilor.

Totodată, poți să îți ridici brandul la nivelul următor prin lansarea și promovarea colecțiilor în ediție limitată. Indiferent dacă ai un brand propriu sau ești un reseller, poți crea colecții cu un design unic, inspirat de vară, vacanțe și petreceri. Această abordare inovatoare aduce un strop de prospețime în magazinul online și generează o senzație de urgency în rândul consumatorilor, care vor fi dornici să descopere și să achiziționeze aceste produse exclusiviste.

Summer Sale: Cum ne adaptăm în funcție de sezonalitate?

Știm cu toții cât de importantă este sezonalitatea într-o piață. Business-ul nostru poate sau nu să fie aliniat cu sezonalitatea verii. Indiferent de ce parte ne aflăm, este bine să știm că Summer Sale ne poate ajuta să maximizăm vânzările, chiar și atunci când piața devine extrem de competitivă. 

De exemplu, dacă afacerea noastră se axează pe produse de protecție solară, campaniile de conștientizare pot să sublinieze importanța utilizării cremelor cu factor de protecție solară (SPF) și impactul pozitiv asupra sănătății pielii în sezonul cald. O reducere sau un pachet promoțional în această perioadă ne-ar putea ajuta să ne creștem vânzările, într-un sezon în care competiția crește iar prețurile mici sunt cele mai vânate de către utilizatori. Aceste beneficii pot îmbrăca forma unor oferte de Summer Sale. 

campanie summer sale

Rulează campanii de Awareness = Folosește SPF

Chiar dacă alegi să faci campanii de tip Summer Sale sau nu, investiția în creșterea notorietății trebuie să-și facă loc în strategia ta. Campaniile de Brand Awareness pe perioada verii sunt precum cremele cu SPF, nu trebuie să-ți lipsească. 

Profită de tendințele sezonului și alege să te concentrezi și pe creșterea notorietății brandului prin campanii de conștientizare. Astfel, brandul va rămâne top of mind pentru consumatori, iar când aceștia vor fi pregătiți să achiziționeze, vei fi prima variantă la care se vor gândi. Bineînțeles, comunicarea trebuie să fie adaptată și personalizată.

Să luăm în considerare o afacere specializată în echipamente sportive pentru activități în aer liber. În timpul verii, este important să subliniem importanța practicării sporturilor în condiții de siguranță și confort. Prin campaniile de conștientizare, putem informa consumatorii cu privire la necesitatea utilizării echipamentelor adecvate, precum încălțăminte rezistentă, echipamente de protecție și haine cu protecție UV. Aceste campanii pot evidenția impactul pozitiv al alegerii corecte a echipamentului sportiv în sezonul cald, asigurând confort, performanță și protecție împotriva factorilor externi. 

Deși sezonul verii poate fi considerat mai puțin activ pentru multe afaceri online, există numeroase oportunități pe care le putem exploata în avantajul nostru. Prin campanii de reduceri inovatoare, lansarea de colecții în ediție limitată și analiza atentă a rezultatelor, putem maximiza rezultatele și transforma această perioadă într-un succes comercial. Cu o abordare strategică și adaptată specificului verii, putem atrage și fideliza clienți, consolidându-ne poziția pe piață și obținând rezultate durabile.

Recomandarea noastră

Nu uita să te bucuri de vară, să te relaxezi și să petreci timp de calitate alături de cei dragi. Cu o planificare atentă și o abordare creativă, poți transforma chiar și sezonul verii într-o oportunitate de creștere și succes pentru afacerea ta. Iar dacă ești în căutarea unei agenții Google Premier Partner care să îți gestioneze cu profesionalism campaniile, inclusiv cele de Summer Sale, atunci te invităm  să arunci un ochi peste oferta noastră de servicii PPC.

Digital Bloom ediția a VI-a

Deschide chat
Bună! Am nevoie de mai multe informații
Bună 👋
Cu ce vă pot ajuta?
×

Monthly catch-up Newsletter