blog

Lasă-ne să îți povestim toate peripețiile prin
care am trecut în campaniile noastre.

B2B Marketing Rockstars: Top 15 Marketers din România care ne inspiră

La Canopy ne place să fim mereu la curent cu ultimele tendințe din marketingul online și nu numai. Informațiile de calitate și părerile bine documentate încep să devină un lucru tot mai puțin prezent într-o realitate inundată de conținut generat de inteligența artificială. 

În toți cei 7 ani de activitate, am continuat să urmărim acei oameni de marketing care oferă constant informații valoroase celorlalți, care împărtășesc ideile și expertiza lor, atât online, cât și offline. Prin acest articol ne propunem să creăm împreună cu tine o listă de top B2B marketers din România. Începem noi prin deschiderea unei liste cu 15 nume. 

Ca experți în marketing digital, ținem foarte mult la aspectele ce țin de inovație, puterea exemplului și adaptabilitate, mai ales într-un domeniu atât de versatil. E de la sine înțeles faptul că ne dezvoltăm continuu cunoștințele în ceea ce privește marketingul de tip B2C. 

Totuși, nu putem neglija nici zona de B2B. Dobândirea de know-how este absolut crucială pentru toată echipa. Înțelegerea unui business, cum anume funcționează, cum sunt luate deciziile, cine ia decizii, care e impactul marketingului în B2B, cum se măsoară sunt doar câteva din elementele pe care le luăm în considerare atunci când lucrăm cu business-uri de acest tip. Dacă te regăsești în ce ai citit până acum, we got you covered!

Cum și unde regăsim acești high-profile B2B Marketing experts? 

Când vine vorba de ecosistemul din România, ne putem lăuda cu mulți specialiști pe zona de B2B – oameni cu perspectivă și multă expertiză în diverse industrii, de la care ne luăm tot timpul insight-uri relevante și idei revoluționare. 

Opiniile pot varia, dar majoritatea suntem de acord în privința unui element important, și acesta nu are nicio legătură cu numărul de urmăritori, educația sau calificările acestor persoane.

Care sunt skill-urile must have pentru a fi un B2B Marketing Rockstar?

Consecvență

Pe motto-ul sharing is caring, majoritatea celor pe care îi urmărim și îi apreciem sunt experți în marketing B2B care și-au dezvoltat comunitatea și influența în vremuri dificile. Cum au reușit? Au împărtășit insights utile, bazate pe succesul lor, ajutându-i pe alții să-și atingă obiectivele. Sunt conștienți și proactivi în ceea ce privește schimbarea media digitală și și-au adaptat abordarea în împărtășirea cunoștințelor lor cu alți marketeri, atât cu cei aflați deja în domeniu, cât și cu cei care își încep cariera.

Storytelling și Personal Branding

Regula numărul 1: Nu își fac conținutul doar despre ei înșiși! Ei pun publicul înainte de toate. Mare parte din persoanele urmărite de noi testează în mod constant content nou, prezintă updates din industrii, dezvoltă idei și împărtășesc descoperirile lor. De asemenea, mențin conținutul și media lor actualizate și relevante în funcție de evenimentele din lumea marketingului în continuă schimbare.

Suntem în continuare fani ai devizei: „Dacă vrei să crești și să reușești, trebuie să înveți de la cei mai buni.” Așa că am selectat pentru tine 15 antreprenori și oameni de marketing care ar trebui să se regăsească în lista ta de must follow!

Așadar, hai  să-i cunoaștem împreună, în ordine alfabetică pe, Călin Biris, Dorin Boerescu, Mihai Bonca, Cristian China-Birta, Cosmin Dărăban, Florin Grozea, Roxana Hurducas, Monica Jitariuc, Robert Katai, Cristian Manafu, Alexandru Negrea, Andrei Radu, Dragos Stanca, Elena Iordache Stoica și Claudiu Vrînceanu!

Cine sunt cei 15 B2B Marketing Rockstars?

Calin BIRIȘ este Marketing Trainer & Consultant @Online Mastery. Vine cu mult know-how din zona de trainings și tips and tricks strategice despre cum să-ți crești prezența în online. Newsletter-ul lui Ponturi de Marketing te poate ajuta să adaugi un strop de originalitate în strategia de marketing a business-ului tău. 

Dorin BOERESCU este CEO 2performant. Dacă ai în minte affiliate marketing, Dorin e your go to person. Cu o experiență de peste 25 de ani în antreprenoriat, fii sigur/ă că insight-urile împărtășite de el vin cu un plus pentru orice marketer experimentat sau în devenire.

Mihai BONCA este Marketing & Brand Transformation Professional la Brand Architects. Pe Mihai l-am cunoscut la diversele workshop-uri și masterclass-uri la care a participat pe post de trainer. Dacă ai nevoie de un refresh pe zona de branding, urmărește-i conținutul postat pe LinkedIn.

Cristian CHINA-BIRTA aka Mare maestru de isprăvi 2.0 aka blogging done right. Chinezu’, cum este el cunoscut în piață, scrie de peste 12 ani un blog cu de toate pe teme de digital marketing, social media, antreprenoriat și nu numai – mari șanse să fi auzit și anterior el, locul 1 în topul blogurilor în relația cu agențiile realizat de Revista Biz pentru patru ani consecutiv.

Cosmin DĂRĂBAN a lansat primul magazin online în 2006, iar de atunci a ajutat la lansarea și creșterea a peste 2000 de afaceri online, pe platforma eCommerce Gomag, creată de el și echipa sa de la 0. Cosmin este considerat un expert în comerț online, dar și în strategii de creștere pentru trafic și vânzări. Podcastul Doza de eCommerce se împacă bine cu savoarea cafelei de dimineață.

Florin GROZEA. Cu toții îl știm pe Florin dintr-un alt context. Totuși, în ultimii 5 ani, Florin ne animă și feed-urile de social media, nu doar playlist-urile, cu un content bine ancorat și documentat despre impactul pe care îl are influencer marketing-ul în scalarea businessurilor și nu numai. În prezent este fondatorul MOCAPP și Link!, două platforme foarte fresh, de nelipsit în strategie de business a oricărui brand care se respectă.  

Roxana HURDUCAȘ. Dacă spui branding și PR, trebuie neapărat să o menționezi și pe Roxana. Roxana este auditor & consultant de marketing și comunicare cu o experiență de peste 17 ani. A făcut pasul către antreprenoriat după ce mai bine de 10 ani a fost Director de Marketing și Comunicare al FAN Courier, apoi a înființat și condus departamentul de Marketing și Comunicare al SPIA, Secret Private Investigations Agency, liderul noii generații de investigatori privați din România. 

Elena IORDACHE STOICA. Inbound marketing este în ADN-ul Elenei atunci când vorbim de zona de B2B. Dacă vrei să descoperi tips and tricks și strategii câștigătoare prin care să-ți crești rezultatele atunci când vine vorba de gestionarea și tratarea zonei de inbound, Elena și echipa ei sunt la o discuție distanță.

Monica JITARIUC. Recent am avut oportunitatea de a participa la un training pe zona de comunicare în companii, susținut de Monica. A fost unul dintre cele mai cuprinzătoare și know-how oriented traininguri la care am fost, unde am putut vedea foarte clar pasiunea pe care o are Monica pentru acest domeniu. Își pune peste 20 de ani de expertiză în comunicare și toată energia ei pentru a ajuta companiile, instituțiile publice, ONG-urile și liderii lor să aibă o abordare transparentă, empatică și actualizată în comunicarea lor.

Robert KATAI. Robert este Marketing Communication Manager la Creatopy. Cu peste 15 ani de experiență în marketing și social media, Robert a creat campanii de marketing de conținut prezentate în Adweek, TechCrunch și Entrepreneur. Continuă să fie speaker la conferințe din întreaga lume și a fondat, unul dintre cele mai populare podcast-uri din România. Pentru informații relevante pe zona de comunicare, branding și informații B2B, feed-ul de LinkedIn al lui Robert poate fi sursa ta de inspirație.

Cristian MANAFU. Cu toții îl știm pe Manafu, managing partner la Evensys și Eventive. Aproape toate evenimentele cu iz de business din ultimii 16 ani au fost organizate de el sau cu ajutorul lui. Putem spune că s-au născut multe strategii și s-a împărtășit mult know-how la aceste evenimente. Participarea trebuie să fie un must do pentru orice antreprenor sau marketer care se respectă. 

Alexandru NEGREA. Când vorbim de prezența în online a brandurilor prin social media, participarea la cel puțin unul din cursurile susținute de Alex Negrea e o sursă foarte bună de knowledge și idei de strategii. De peste 10 ani, Alex construiește și promovează servicii digitale, iar în 2012 a creat primul curs intensiv de social media din România, destinat companiilor și agențiilor, cu peste 2000 de absolvenți în prezent și un premiu pentru excelență în educație din partea IAA România.

Andrei RADU nu putem vorbi de piața de e-commerce fără să-l menționăm pe Andrei.  Din 2006 se ocupă de coordonarea GPeC – The Most Important E-Commerce Event in CEE. Pe lângă faptul că îi aduce la București în fiecare an pe cei mai de seamă antreprenori, speakers și specialiști ai momentului în digital, susține piața de e-commerce din România, anual, prin training-uri, conferințe și evenimente pline de know-how și insightfulness. 

Dragos STANCA. Dacă vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din digital, din România și nu numai, Dragoș e your go to person. La butoane ca fondator al Upgrade 100 și cu o experiență de peste 20 de ani în digital media, este unul dintre antreprenorii români cu un conținut fresh, de la care poți să-ți iei mult insight pe schimbările aduse de industrie. 

Claudiu VRÎNCEANU. Leadership skills la ele acasă. Pe lângă experiența de peste 10 ani ca editor in chief al wall-street.ro, Claudiu vine cu o perspectiva fresh pe zona de PR & Branding prin strategii bine gândite de Leadership. Dacă îți dorești să afli mai multe despre Personal Branding și nu numai, contentul postat de Claudiu este un must watch pentru tine. 

Concluzie

Există o mulțime de experți și marketeri în domeniul marketingului B2B în România, care oferă informații valoroase și își împărtășesc expertiza cu ceilalți. Aceștia se remarcă prin consecvență în a-și ajuta comunitatea, adaptarea la schimbările din mediul digital și preocuparea pentru dezvoltarea personală și profesională a celorlalți. Pe lângă acești 15 oameni de marketing care pot cu ușurință să te ajute să-ți construiești o perspectivă bine documentată, despre piața de digital marketing din România, te invităm să ne share-uiesti lista ta.

Haide să construim împreună ABC-ul B2B Marketing Rockstars must follow din România!

Digital Bloom ediția a VI-a

Deschide chat
Bună! Am nevoie de mai multe informații
Bună 👋
Cu ce vă pot ajuta?
×

Monthly catch-up Newsletter