Blog

TOP 5 recomandări pentru o strategie B2B de succes

Alex Frimescu • 19 februarie 2024

În lumea B2B din ziua de azi, strategiile eficiente sunt mai mult decât un avantaj – sunt esențiale. Cu algoritmii care avansează rapid și concurența care se intensifică, înțelegerea strategiilor de promovare în mediul online este crucială pentru succesul afacerii tale. 

De aceea, am pregătit cinci recomandări esențiale, ușor de aplicat, care să te ajute să îți optimizezi abordarea și să crești performanța!

1. Înțelegerea publicului țintă & crearea conținutului pentru acesta

Primul pas către o strategie B2B de succes este înțelegerea pieței și a publicului țintă. Este necesar să înțelegem cât mai precis posibil nevoile specifice, comportamentele și așteptările potențialilor clienți. Astfel putem transmite mesaje cât mai personalizate prin care formăm o conexiune puternica cu audiența noastră, crescând astfel șansele de conversie.

Cu toate că acesta este un sfat pe care probabil l-ai auzit peste tot, nu subestima puterea unei bune înțelegeri a segmentului tău de piață în mediul online, deoarece acest aspect este punct zero pe care se bazează fiecare strategie despre care urmează să discutăm.

După ce ai o înțelegere solidă a publicului tău, pasul următor este să creezi conținut care rezonează cu acesta. Conținutul valoros și relevant nu doar că atrage atenția, dar și educă și construiește încredere, crescând astfel șansele unui vizitator să devină client. Fie că este vorba de articole de blog, studii de caz, rapoarte detaliate sau webinare, asigură-te că fiecare piesă de conținut răspunde la o nevoie sau o întrebare a publicului tău țintă.

În B2B, unde deciziile de cumpărare sunt lungi și bine gândite, conținutul care informează și adaugă valoare poate face diferența.

2. Utilizează la maximum potențialul Campaniilor Search

Precizia campaniilor de tip Search este o unealtă pe care nu ai voie să nu o folosești în mediul B2B pentru a ajunge la potențialii clienți. Această precizie vine din capacitatea de a ajunge la utilizatori exact în momentul în care aceștia caută soluțiile sau informațiile de care au nevoie. Prin urmare, maximizarea potențialului în campaniile de Search nu este doar recomandată, este vitală.

Ce face campaniile de Search cu adevărat valoroase este dubla lor capacitate: de a targeta foarte precis și de a acoperi zona de research a utilizatorilor. Potențialii clienți au un proces de research amplu înainte de a lua deciziile de cumpărare, ceea ce înseamnă că te poți folosi campaniile de Search pentru a te poziționa exact acolo unde își concentrează căutările. Fie că e vorba de cuvinte cheie specifice industriei, de întrebări frecvente sau de termeni tehnici, asigură-te că campaniile tale sunt optimizate pentru a răspunde nevoilor precise ale publicului tău.

3. Alege LinkedIn pentru trafic calitativ

Când vine vorba de atragerea de trafic nou calitativ în lumea B2B, LinkedIn este o platformă de neînlocuit. Datorită naturii sale profesionale și a publicului său specific, LinkedIn oferă oportunități unice de a rămâne în atenția potențialilor clienți pe parcursul întregului lor ciclu de achiziție. Este vital să ne asigurăm că brandul rămâne „top of mind” pentru acești potențiali clienți pe tot parcursul acestei perioade.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale LinkedIn este capacitatea sa de a targeta foarte detaliat audiența. De la funcții specifice în companie până la industrii, dimensiunea companiei și chiar interese profesionale, opțiunile de targetare pe LinkedIn ne permit să ne adresăm exact segmentului de public dorit. Mai mult, putem să combinăm aceste metode de targetare pentru o targetare și mai precisă, iar acest lucru ne oferă modalități nelimitate de a ajunge la potențialii clienți.

Exemplu #1 Putem să targetăm toți utilizatorii cu funcții de HR din România care lucrează în companii cu mai mult de 200 angajați.
Exemplu #2 Putem să targetăm personalul medical din industria Healthcare care lucrează în companii cu mai puțin de 500 angajați.
Exemplu #3 Extemporal de 15 minute! Acum este rândul tău să gândești cum poți ajunge la publicul tău țintă.

Trebuie totuși să menționăm și costul ridicat cu care vin aceste avantaje. CPC-ul per click este semnificativ mai ridicat decât în celelalte platforme de promovare. Fii atent la acest lucru și optimizează campaniile pentru a aduce cele mai bune rezultate!

4. Remarketing: cea mai importantă piesă din puzzle

Utilizatorii care au ajuns deja pe site-ul tău sunt, fără îndoială, una dintre cele mai valoroase resurse ale afacerii tale B2B. Acești vizitatori au demonstrat deja un anumit nivel de interes prin simplul fapt că au accesat site-ul, ceea ce îi transformă în candidați ideali pentru etapele următoare ale funnel-ului de vânzări. Astfel un pas cheie este acela de a ne asigura că reușim să ajungem la acești utilizatori de mai multe ori în săptămânile și lunile următoare pentru a maximiza șansele de conversie.

Pentru a ne asigura că rămânem relevanți, trebuie să revenim către acești useri cu mesaje creative, diferite și mai personalizate. Fiecare punct de contact este o oportunitate de a reaminti vizitatorilor de valoarea pe care o poate aduce afacerea ta. Implementarea unei strategii de remarketing bine gândite ne ajută să construim o prezență constantă în mintea potențialilor clienți, încurajându-i să facă pasul următor.

Mai mult, integrarea și interacțiunea între platforme, cum ar fi utilizarea datelor din LinkedIn pentru a retargeta vizitatorii pe alte canale, pot amplifica semnificativ impactul și eficiența campaniilor noastre B2B. Această abordare holistică asigură că mesajul nostru ajunge la audiența potrivită, în momentul potrivit și prin canalul cel mai relevant, maximizând astfel șansele de conversie.

5. Măsurarea performanței la nivel micro

Într-un mediu B2B, unde fiecare lead contează, numărul conversiilor este mai mic comparativ cu B2C, iar atenția acordată detaliilor poate face diferența. Măsurarea performanței la nivel micro ne permite să înțelegem în primă fază mai bine eficiența fiecărei componente a campaniei noastre și să optimizăm corespunzător. Acest lucru înseamnă să nu ne concentrăm doar pe metricii atractivi de conversie, ci și pe cei mai granulari, cum ar fi CTR (rata de click) și CPC (cost per click), precum și pe termenii de căutare specifici care generează trafic.

Pe LinkedIn, de exemplu, trebuie să fim conștienți de costurile ridicate per click și să monitorizăm îndeaproape nu doar cheltuielile, ci și calitatea traficului generat. Acest lucru implică o analiză atentă a industriilor, a funcțiilor în companie și a segmentelor de piață către care se afișează anunțurile. Toate aceste date ne sunt puse la dispoziție de LinkedIn pentru fiecare campanie activă.

În ceea ce privește remarketingul, este crucial să ne asigurăm că funcția “optimized targeting” nu este selectată pentru a putea ajunge doar la acei utilizatori care au demonstrat deja un interes real prin vizitarea site-ului. 

Final thoughts

Cu siguranță sunt mult mai multe aspecte de punctat pentru a construi o strategie de succes în mediul online pentru un brand B2B, însă aceste cinci idei reprezintă un punct de plecare concret pentru un plan cu șanse reale de succes.

Recomand să integrați aceste recomandări în strategiile voastre actuale. Experimentați, măsurați și implementați, deoarece fiecare pas în această direcție poate aduce obiectivele de business mai aproape!

Citește și alte articole asemănătoare:

promovare instagram

Cerul e limita de jos.

Când lucrezi cu oameni cu idei mărețe.

Tot mai relevanți,
tot mai sus.

E important să nu uităm niciodată de unde am plecat. Dar, poate la fel de important, e să nu ratezi unde poți să ajungi. De la primul proiect, plănuim să-ți arătăm cât de sus putem ajunge prin Performance Marketing.

Am citit și sunt de acord cu termenii și condițiile site-ului.*
Deschide chat
Bună! Am nevoie de mai multe informații
Bună 👋
Cu ce vă pot ajuta?