blog

Lasă-ne să îți povestim toate peripețiile prin
care am trecut în campaniile noastre.

Apivest x Canopy: adaptarea obiectivelor – de la creșterea numărului de conversii la un ROAS profitabil

Apivest iese în evidență prin pasiunea și dedicarea cu care abordează domeniul apiculturii, oferind o varietate de echipamente și accesorii apicole, hrană și suplimente de calitate superioară, create pentru a îndeplini cerințele tuturor apicultorilor, indiferent de nivelul lor de experiență. Având o prezență puternică în mediul online și magazine în patru orașe cheie – Arad, Oradea, Brad și Deva, Apivest pune la dispoziția apicultorilor materialele indispensabile în îngrijirea albinelor. 

Perioada analizată: februarie – aprilie 2023  vs. februarie – aprilie 2021

Provocarea

Obiectivul nostru inițial a fost scalarea conversiilor în contextul post-pandemic, moment în care majoritatea businessurilor și-au revizuit și optimizat strategiile online. În acest context concurențial, am fost nevoiți să ne adaptăm și să ne redefinim abordările pentru a ne asigura că rămânem relevanți și eficienți.

Pe măsură ce am progresat și am analizat mai atent rezultatele, am descoperit că optimizarea numărului de conversii reprezintă doar începutul. Pentru a asigura un succes și o stabilitate pe termen lung, a devenit esențial să ne concentrăm nu doar pe cantitate, ci și pe calitatea conversiilor. Acest fapt ne-a inspirat să explorăm noi orizonturi și să implementăm strategii performante pentru a maximiza valoarea conversiilor și rentabilitatea business-ului.

Soluție 

Pentru a îndeplini obiectivul inițial, am analizat tendințele de piață, am evaluat comportamentul consumatorilor și am ajustat strategiile de marketing pentru a răspunde mai bine la schimbările din dinamica de piață. 

Pentru maximizarea valorii conversiilor, strategia a fost una mai personalizată, cu un accent puternic pe performance. Am profitat de posibilitățile oferite de campaniile tip Performance Max în materie de plasamente, setând Target ROAS în baza istoricului contului și a valorii reale a ROAS-ului. 

Alocarea eficientă a bugetului, sincronizată cu sezonalitatea, a fost esențială în strategia de Google Ads pentru Apivest, permițându-ne să optimizăm costurile și să valorificăm perioadele de vârf. Un aspect fundamental în campanii a fost promovarea produselor de sezon în defavoarea promovării tuturor produselor existente pe site. Prin această tactică ne-am asigurat că ajungem la audiența potrivită în momentele cheie, sporind astfel relevanța și impactul campaniilor noastre. 

În cei doi ani de colaborare, am ajustat constant strategia și bugetul în funcție de potențialul de vânzare identificat, investind semnificativ în diverse campanii, în special în perioade precum Black Friday, și menținând investiții solide și în perioadele mai lente. 

Rezultate

Pentru primul obiectiv, de creștere a numărului de conversii, comparând perioada februarie – aprilie 2023 cu lunile februarie – aprilie 2021, strategia implementată și optimizările constante aplicate campaniilor au generat creșteri de 136% la nivel de conversii. 

Obiectivul de creștere a valorii conversiilor a fost într-adevăr mai provocator deoarece a necesitat o planificare mai în detaliu a strategiei, dar a implicat totodată aducerea unor conversii mai calitative. Identificând segmente de audiență cu potențial ridicat și testând diverse mesaje care să rezoneze cu aceste grupuri, am reușit să avem o strategie focusată pe campanii de Performance, care să crească valoarea ROAS-ului cu +54.56% comparativ cu lunile februarie – aprilie 2021. 

În concluzie, parcursul Apivest în lumea digitală subliniază puterea unei strategii de marketing bine gândite și executate, care pune în centrul atenției atât cantitatea, cât și calitatea conversiilor. Prin această colaborare, am reușit să stabilim un echilibru între oferirea de produse de calitate superioară și consolidarea prezenței brandului în mediul digital, ceea ce a condus la obținerea unor rezultate remarcabile.

Rezultatele obținute, o creștere de 136% la nivel de conversii și o creștere a valorii ROAS-ului cu +54.56%, demonstrează impactul pozitiv al eforturilor depuse și subliniază potențialul Apivest de a continua să prospere într-un mediu de afaceri în continuă evoluție. 

Această experiență reprezintă un exemplu elocvent despre cum o abordare strategică și bine direcționată poate genera rezultate remarcabile, consolidând poziția brandului în piață și contribuind la dezvoltarea sustenabilă a afacerii în domeniul apiculturii.

Testimonial Client 

„Cu Canopy, avem încă de la început o colaborare frumoasă și rezultatele așteptate! În fiecare etapă, ne-am simțit susținuți și înțeleși, ceea ce a condus la obținerea rezultatelor dorite. Interacțiunile noastre cu echipa Canopy au relevat o dedicare sinceră către nevoile și așteptările noastre. Aceasta nu este doar o simplă colaborare, ci un parteneriat construit pe încredere și performanță. Am descoperit o echipă de profesioniști pe care o recomand cu drag celor ce doresc sa primească servicii de calitate.” – Echipa APIVEST.ro

Deschide chat
Bună! Am nevoie de mai multe informații
Bună 👋
Cu ce vă pot ajuta?