GPeC Summit – sau cum să mănânci informații noi pe pâine 2 zile GPeC Summit - sau cum să mănânci informații noi pe pâine 2 zile - Canopy

blog

Lasă-ne să îți povestim toate peripețiile prin
care am trecut în campaniile noastre.

GPeC Summit – sau cum să mănânci informații noi pe pâine 2 zile

Ca orice om pasionat de marketing, digital, social media și PPC, ne place să aflăm cât mai multe informații noi de la oamenii care au și mai multe experiență în domeniu. Așadar, ne declarăm  mari fani ai evenimentelor GPEC.

Pe 1 & 2 noiembrie, colegele noastre, Bianca, Andreea și Ioana au participat la GPEC Summit – evenimentul anului în E-commerce și Digital Marketing. Haideți să vedem ce informații faine și utile au aflat! 

Ediția aceasta GPEC, am avut posibilitatea să-l ascultăm pe Ton Wesseling, specialist și consultant în Optimizarea Conversiilor și A/B Testing, cu o vastă experiența de peste 15 ani în domeniu, așadar avem multe de învățat de la el. Pe parcursul prezentării, a punctat mai multe aspecte care trebuie luate în seamă pentru evoluția treptată a business-ului, însă ceea ce ne-a atras nouă cel mai mult atenția este expresia –  “cercetarea continuă duce la rezultate continue”, deoarece nu există o rețetă sigură pentru evoluția performanțelor unui business, ci doar testarea diferitelor metode care pot duce către succes.

De asemenea, un alt factor care conduce către evoluția unui business, este analiza competiției. Prin valorificarea informațiilor cu privire la canalele de promovare utilizate, metodele de targetare ale publicului și tool-urile utilizate, putem construi o strategie internă prin intermediul căreia ne putem adresa în mod direct publicului țintă, gata să achiziționeze produsul sau serviciul.

Cristi Movilă a scos din joben câteva tips&tricks pentru zona de E-commerce, extrem de prețioase pentru industrie. Una dintre cele mai interesante idei menționate de către speaker este cea care poate fi rezumată într-un titlu scurt, dar sonor: The Revival of the Online Store – Interact With Your Customers. În contextul actual, este foarte important să transmitem beneficiile din offline în magazinele online și să-i oferim cumpărătorului o experiență unică, de fiecare dată. O metodă interesantă care ajută magazinele să aducă offline-ul în online și să se conecteze cu utilizatorii este reprezentată de Live Shopping și Shopping Advisors.

Black Friday se apropie, iar noi nu puteam rămâne fără cele mai interesante informații de la Anabela Luca. Voi enumerate mai jos câteva key takeaways, care ne vor ajuta să avem un Black Friday de succes: 

  • E important să avem obiectivele stabilite înainte de strategie;
  • 39% dintre utilizatori nu au făcut cumpărături de Black Friday (Online users from urban areas), 61% au cumpărat;
  • Obiectivele noastre trebuie să răspundă la 2 întrebări: what and why?;
  • Mai mult de jumătate dintre cumpărători au declarat faptul că se uită pe search înainte să cumpere din magazinul fizic;
  • Analizează rapoartele price competitiveness report & best sellers din Merchant Center.

Joe Pulizzi ne-a vorbit cu foarte multă pasiune despre content marketing și importanța lui în lumea digitală. De asemenea, ne-a împărtășit și 6 KEYS pentru a ne construi o audiență loială cu ajutorul conținut/ content. 

  • Acel sweet spot, care reprezintă balanța dintre punctele forte ale brandului și nevoia din piața, ba chiar să îți demonstrezi experiența față de concurență. 
  • Trebuie să vii în fața publicului cu “a story with a twist”, care să capteze audiența și să îi  determine să te urmărească pe tine și nu pe altcineva. 

Leagă povestea ta de un trend din industrie, ceva nou la momentul actual, iar Google Trends este un tool util în această privință. Acum că ai realizat “content tilt”-ul este momentul pentru următorul pas. 

  • Începi să construiești baza, asta după ce ai definitivat strategia de marketing, și îți lansezi mesajul către public. 

Este foarte important să pleci focusat, să începi cu un tip de content pe o singură platformă, de principiu, cea care îți poate aduce cele mai valoroase conversii, și să îți faci mesajul suficient de cunoscut acolo. 

  • Haideți să strângem roadele audienței. Vă întrebați cum? Simplu. Cheie nu este să livrăm doar conținut de calitate, ci să avem și un public care este alături de noi, în calitate de abonați. Dar să nu ne pierdem din vedere obiectivul principal, audiența de calitate. Doar, esențele tari se țin în sticluțe mici!
  • Diversitatea. După ce ți-ai format un public loial printr-o platformă, este momentul să te extinzi, către o altă platformă. Această mutare nu înseamnă că renunți la prima platformă, aceea este în continuare suportul și baza ta. 
  • Pentru a ajunge la pasul final de monetizare, este nevoie de răbdare. Așteaptă să ai încrederea publicului, să vezi cum comunici cu el, să asculte de sfaturile tale pentru că le aduc valoare, și în final când ai o comunitate vei vedea un real profit. 

În concluzie, pentru dezvoltarea sănătoasă a brandului este nevoie de crearea unei comunități, fiind o viziune long-term căreia mulți antreprenori nu-i văd sensul real, dar care ne este necesară și trebuie să o urmărim. În plus, urmărește momentul oportun când să aduci o poveste nouă în atenția publicului și cum să o spui, încât să te evidențiezi într-o piață plină de oferte.

Voi ați fost prezenți anul acesta la GPEC Summit?

Digital Bloom ediția a VI-a

Deschide chat
Bună! Am nevoie de mai multe informații
Bună 👋
Cu ce vă pot ajuta?
×

Monthly catch-up Newsletter