blog

Lasă-ne să îți povestim toate peripețiile prin
care am trecut în campaniile noastre.

Ascensiunea campaniilor video

Video storytelling-ul nu mai este de ceva timp o noutate în sfera digitală, iar acest lucru s-a resimțit puternic în anul 2019 când brand-urile și-au spus poveștile prin intermediul campaniilor video. Pentru 2020, cifrele sunt din ce în ce mai optimiste, fiind în continuă creștere.

Conform unor studii din domeniu, în anul 2019, 46% dintre marketeri au afirmat faptul că vor investi mai mult în YouTube Ads în anul următor, comparativ cu anul 2018, când doar 38% și-au propus acest lucru.

Pornind de la campanii care au un rol foarte important în creșterea gradului de awareness și până la campanii care ocupă o parte importantă în decizia de cumpărare a unui utilizator, video-ul ocupă un loc fruntaș în topul campaniilor de performance și în anul 2020. Sounds good, dar cum putem profita la maxim de tot ceea ce ne oferă YouTube Ads? În continuare îți voi dezvălui câteva dintre secretele care pun bazele unei campanii video de succes: 

The Rising of Bumper Ads & Bumper Machine 

În ultimii 18 ani, atenția utilizatorilor a scăzut de la 12 secunde la 8 secunde, ceea ce înseamnă că într-un video de 6 secunde trebuie să menționăm cele mai importante elemente ale brand-ului nostru. Unul dintre ad-urile mele preferate este de tip Bumper și are doar 3 secunde. Este scurt, concis și foarte catchy: 

Pentru că reclamele de tip Bumper au început să înregistreze rezultate mai bune decât video-urile mai lungi ca durată de timp în anul 2019, Google ne pune la dispoziție un tool ce vine în ajutorul tuturor care vor sa facă Bumper Ads, însă nu au la îndemână un video de 6 secunde sau mai puțin: BUMPER MACHINE. Acest tool generează automat mai multe variante de bumpere din video-ul inițial.

Discovery Ads

Până de curând, dacă nu aveai la îndemână un video, nu puteai fi prezent pe YouTube. Însă, fiind al doilea motor de căutare după Google, YouTube ne permite să creăm campanii și fără să avem video-uri. Cum? Prin intermediul anunțurilor de tip Discovery. Campaniile de tip Discovery vor reprezenta un pas important în anul 2020 în ceea ce privește campaniile de Awareness. 

Non-Skippable Ads

Cum? Nu pot sa dau skip după 5 secunde? 

Ei bine, în unele cazuri, nu. Pe lângă Bumper Ads (care funcționează pe principiul Non Skippable după 5 secunde), au devenit disponibile în România și Non Skippable Ads. Non Skippable Ads sunt reprezentate de video-uri de maxim 15 sau 20 de secunde, cărora nu le poți da skip. Nice, nu? Aceste anunțuri Non-Skippable se află într-un trend ascendent și în anul 2020.

Brand Lift Recall Measurement Tool 

Te-ai întrebat vreodată câți dintre oamenii care ți-au văzut reclama pe YouTube își vor aminti de brand-ul tău în momentul în care trebuie să aleagă între tine și un brand concurent? 

Acum YouTube te ajută să observi cât de eficiente sunt reclamele tale și câți utilizatori își reamintesc de brand-ul tău după ce au văzut reclama. Prin ce metodă face asta? Prin adresarea unei întrebări închise, în cadrul unor video-uri pe care le vizionezi în momentul respectiv.

Și tu poți face asta prin intermediul tool-ului Brand Lift Recall Measurement, pus la dispoziție de către Google. În 2020, acesta va fi unul dintre cele mai cool instrumente de măsurare a rezultatelor 🙂 

AR “Try On” Ad Feature

Realitatea Augmentată este o plajă prea puțin explorată de către marketeri. Începând cu anul 2019, AR a luat cu asalt Instagram-ul cu opțiunea “try on”. Prin intermediul acestei opțiuni, vei putea încerca virtual produsele: ochelari de soare, articole de îmbrăcăminte etc. Cum YouTube nu se lasă mai prejos, începând din luna iunie 2019, a lansat opțiunea “Beauty-Try-On”. Aceasta nu este disponibilă în toate conturile, însă în anul 2020 va fi un must have pentru noi 🙂 

Digital Bloom ediția a VI-a

Deschide chat
Bună! Am nevoie de mai multe informații
Bună 👋
Cu ce vă pot ajuta?
×

Monthly catch-up Newsletter